Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Matějovský, podporovaný broumovskou Vebou, se posouvá do čela mezi evropskými jezdci

Matějovský, podporovaný broumovskou Vebou, se posouvá do čela mezi evropskými jezdci

Karel Hrnčíř, Českoslovenký motorsport

Pondělí, 19. května 2014

Matějovský, podporovaný broumovskou Vebou, se posouvá do čela mezi evropskými jezdci

Královéhradecký automobilový závodník Michal Matějovský, jehož hlavním partnerem je broumovská společnost VEBA, se narodil v roce 1985 a už od roku 1994 závodil na motokárách, později pak s cestovními vozy. V roce 2010 získal titul mezinárodního mistra České republiky v závodech automobilů na okruzích. Několik let závodil také za španělský tým SUNRED v evropských okruhových závodech s vozem SEAT Leon. V současné době je již druhým rokem pravidelným účastníkem evropského mistrovství cestovních vozů - FIA European Touring Car Cup (FIA ETCC), kde startuje s vozem BMW 320si.

V letošním roce má doposud v této soutěži za sebou dva závodní víkendy a je na 4. místě celkového pořadí evropských jezdců.

Nejprve se letos závody konaly na okruhu Paula Ricarda ve francouzském Le Castellet, nedaleko jihofrancouzského města Marseille. Během tohoto prvního závodního víkendu trápily Matějovského technické problémy. Drobná závada na řízení jej donutila zajet do boxů, a přesto nakonec vybojoval 5. místo. Minulý týden se jely závody na Slovensku na okruhu Slovakia Ring, kde Michal v silné evropské konkurenci zajel na medailovou pozici, skončil na 3. místě a celkově poskočil na místo čtvrté.

Už tento týden o víkendu čekají Michala závody v Rakousku (Salzburgring 25. května). Seriál závodů FIA ETCC 2014 pak vyvrcholí závody v Belgii (Spa Francorchamps, 22. června) a posledním závodem na Sicílii, který se jede v říjnu (Pergusa, 28. října). Cílem Michala pro letošní rok je postoupit mezi tři nejlepší evropské jezdce seriálu FIA ETCC.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)