Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Nákladní železniční doprava mezi Meziměstím a poským Mieroszówem bude pozastavena
banner

Nákladní železniční doprava mezi Meziměstím a poským Mieroszówem bude pozastavena

René Herzán

Středa, 23. ledna 2013

Nákladní železniční doprava mezi Meziměstím a poským Mieroszówem bude pozastavena

Nákladní železniční doprava na česko - polském přechodu mezi Meziměstím a Mieroszówem na Broumovsku má být pozastavena. Informovala o tom reportáž České televize a potvrdil to i český železniční dopravce ČD Cargo.

Vzhledem k velmi nízkému rozsahu přeprav, které se v roce 2012 na přechodu Meziměstí - Mieroszów realizovaly, dohodli se na návrh polského národního dopravce PKP Cargo železniční dopravci ČDC a PKP Cargo na pozastavení vzájemných přeprav nákladní dopravy na tomto přechodu. Neznamená to konec nákladní dopravy na přechodu. Infrastruktura zůstává na obou stranách hranice plně zachována. Doprava vlaků je tedy možná a závisí na obchodní dohodě se zákazníky a vzájemné dohodě mezi dopravci," uvedla mluvčí ČD Cargo Lada Hlaváčková.

Že je infrastruktura a technický stav trati v pořádku potvrdil Jakub Ptačinský ze Správy železniční dopravní cesty: "Trať je z technického hlediska zcela v pořádku. To, že na daný úsek není objednávka dopravce a od dubna nebude objednán žádný pravidelný provoz, není naším přičiněním. V případě dlouhodobého neobjednání jsme případně připraveni stavbu zařadit do seznamu tratí s nulovým provozem. Další nakládání s tratí bude záviset na zájmu dopravců o provozování drážní dopravy na této trati."

Přerušení provozu se nelíbí starostce Meziměstí Evě Mückové: "Samozřejmě se bráníme jakémukoliv přerušení dopravy, protože nikdy není jisté, že se znovu obnoví. Mieroszowský starosta aktivně pracuje na zavedení osobní dopravy z Walbrzychu přes Mieroszów do Meziměstí, případně podle přístupu naší strany i dále. Meziměstí jde určitě o to, aby železniční doprava ve městě zůstala a aby se i do budoucna rozšiřovala."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)