Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Natura nabízí vodu vysoké kojenecké kvality
banner

Natura nabízí vodu vysoké kojenecké kvality

René Herzán

Pondělí, 3. srpna 2020

Natura nabízí vodu vysoké kojenecké kvality

Coca-Cola oznámila vloni významnou akvizici výrobního závodu Teplice nad Metují a do svého portfolia tak zařadila lokální, pramenitou vodu kojenecké kvality Natura.

Během roku firma modernizovala, implementovala nové procesy, pracovala na další optimalizaci a zefektivnění výroby a v rámci investic do udržitelnosti se zaměřila na úsporné technologie s nízkou spotřebou energie či recyklovatelné materiály. V rámci ochrany životního prostředí a podpory návratu vody do Broumovské krajiny podpořila částkou 250 000 Kč lokální projekt Adaptační strategie vodních toků na klimatickou změnu.

Závod v Teplicích nad Metují byl postaven před 28 lety (r. 1992), má rozlohu (16 400 m²), dvě výrobní linky PET a jednu RGB linku na sklo. Voda je z podzemí získávána prostřednictvím podzemní vrtů s artéským přetlakem (tzn. je napjatá a vyvěrá na povrch pod tlakem). Dopravuje se potrubím z nerezové potravinářské oceli přímo do stáčírny, kde je plněna do lahví v prostředí filtrované atmosféry za nejpřísnějších hygienických podmínek. Stáčena je nyní bez jakýchkoliv úprav. Proces je neustále kontrolován, kvalita vody se na denní bázi testuje v místní laboratoři. K prameni vede štola v hloubce 50 m pod skálou, uvnitř jsou 4 studny (hloubka vrtů je 70 m, voda jde tedy z hloubky 120 m), všechny s vysoce kvalitní kojeneckou vodou.

"V rámci naší strategie 24/7 si klademe za cíl poskytnout všem našim zákazníkům portfolio nápojů pro každou příležitost. Kvalita vody pocházející z artéských studní v Národní přírodní rezervaci Adršpašsko-teplické skály v CHKO Broumovsko je výjimečná a certifikovaná pro řadu vodních produktů, včetně těch pro novorozence," uvádí generální ředitelka Coca-Cola HBC Česká republika a Slovensko Maria Anargyrou-Nikolic  a dodává: "Rozšíření portfolia jde rovněž v souladu s naší hydratační strategií a podtrhuje náš záměr být co nejvíce lokální."

"Velmi mě těší možnost nabídnout našim zákazníkům vodu kojenecké kvality jakou je NATURA. Zároveň si ale uvědomujeme, že o vzácné zdroje přírody je potřeba se odpovědně starat, a z tohoto důvodu rádi investujeme do udržitelné výroby a distribuce, ale i ochrany životního prostředí v daném regionu. V tomto přístupu plánujeme pokračovat i v budoucích letech," uvádí Natalia Stroe, generální ředitelka společnosti Coca-Cola ČR.

Její slova doplňuje Tomáš Jirásek, ředitel závodu Teplice nad Metují: "K této investici a zdejšímu okolí přistupujeme velmi odpovědně. V rámci ochrany životního prostředí a místního udržitelného zdroje velmi kvalitní vody v kojenecké kvalitě používáme 100% recyklovatelné obaly, a to včetně sportovní lahve, kde je i samotná membrána ve víčku recyklovatelná, což běžně nebývá. Do budoucna chceme hledat další možnosti udržitelného přístupu, podíváme se například na alternativní pohony u dopravy."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)