Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Nejlepším živnostníkem Královéhradeckého kraje je chovatelka včel Simona Adamcová z Hronova
banner

Nejlepším živnostníkem Královéhradeckého kraje je chovatelka včel Simona Adamcová z Hronova

René Herzán

Neděle, 20. září 2015

Nejlepším živnostníkem Královéhradeckého kraje je chovatelka včel Simona Adamcová z Hronova

Titul Česká Spořitelna Živnostník roku 2015 Královéhradeckého kraje si odnesla chovatelka včel Simona Adamcová. Vítězem soutěže Vodafone Firma roku 2015 se v tomto regionálním kole stala společnost ProjectSoft HK a.s., která se zabývá automatizačními procesy. Oba vítězové jubilejního desátého ročníku soutěží postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Královéhradecký kraj. Odborná porota vybrala regionální vítěze z 663 firem a živnostníků z nejrůznějších oborů.

Z celkového počtu 233 přihlášených živnostníků Královehradeckého kraje porotu nejvíce zaujala chovatelka včel Simona Adamcová. Její silný životní příběh, kdy kvůli autonehodě svého otce přestala s kariérou vystudované hudebnice a na doporučení doktorů se společně s otcem začala věnovat chovu včel. "Cesta až sem byla trnitá, hodně lidí mě odrazovalo a určitě jsem si na začátku nemyslela, že to bude takto složité. Byly momenty, kdy jsem to chtěla vzdát, ale vůle se prosadit a dokázat něco pořádného byla silnější než cokoli jiného," reagovala na své vítězství živnostnice Simona Adamcová. "Včely musí mít člověk v srdci, nedá se to dělat pro peníze. Láska ke včelám u mě zvítězila od prvního momentu," dodala Adamcová.

"Zaujal mě silný lidský příběh a také to, že já sám jsem včelař a vím, kolik práce stojí vybudování chovu úplně od nuly. A to já mám zkušenosti jen s několika úly a paní Adamcová chová včelstev stovky," uvedl ke svému rozhodnutí při volbě Živnostníka roku Královéhradeckého kraje porotce pan Jaromír Chocholouš, vedoucí obchodního týmu MSE České spořitelny.

Nejlepší firma Královéhradeckého kraje se zabývá automatizačními strojními procesy v potravinářském průmyslu. "V podstatě dodáváme řídící počítače pro výrobu mléka, piva, lihu, cukrů," uvedl pro vysvětlení jednatel společnosti ProjectSoft HK a.s. Ing. Jan Pruška. Díky svému dlouhodobému plánu vydělané peníze investovat zpět do růstu firmy, mohla společnost začít produkovat a vymýšlet výrobky na klíč, tedy přesně podle klientových představ. Dnes se firma uplatňuje i ve svém druhém oboru, oblasti vědy a techniky. "V posledních letech se zabýváme i velice zajímavými zakázkami a to automatizací dalekohledů po celém světě. Tato práce nás přivedla i ke spolupráci s evropskou vesmírnou asociací ESA," nastínil Pruška současné projekty. "Je to pro nás velké ocenění, jsme rádi, že jsme první v kraji a doufáme, že zabodujeme i v celorepublikovém finále. Je to povzbuzení a motivace do další práce," dodal k ocenění Pruška.

V každém regionu je udělován také titul Vodafone Odpovědná firma roku. Cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Asociací společenské odpovědnosti. V Královéhradeckém kraji si tuto cenu odnesla společnost RYCON Consulting s.r.o.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2015, Česká spořitelna Živnostník roku 2015 i Vodafone Odpovědná firma roku 2015 se uskuteční 9. prosince na pražském Žofíně.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)