Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Německá Maryan Beachwear Group GmbH oslavila 20. výročí založení své dceřiné společnosti v Broumově

Německá Maryan Beachwear Group GmbH oslavila 20. výročí založení své dceřiné společnosti v Broumově

René Herzán

Čtvrtek, 19. června 2014

Německá Maryan Beachwear Group GmbH oslavila 20. výročí založení své dceřiné společnosti v Broumově

(Komerční prezentace) Německá společnost Maryan Beachwear Group GmbH oslavila nedávno 20. výročí založení své dceřiné společnosti Maryan Beachwear Group CZ s.r.o. v Čechách v Broumově. Už začátkem května se uskutečnila v areálu firmy recepce spojená s otevřením a prohlídkou nové značkové prodejny bikin, plavek, plážového a nočního oblečení. Factory outlet je otevřený v broumovské Nádražní ulici do 31. srpna.

Česká společnost Maryan Beachwear Group CZ s.r.o. je pro Broumov a okolí obrovským přínosem především z hlediska zvýšení počtu pracovních příležitostí. V současné době zaměstnává 85 zaměstnanců. Poskytuje práci v moderní společnosti a dbá na to, aby zaměstnanci pracovali v příjemném prostředí.

"Děkujeme všem našim zákazníkům a partnerům za jejich přízeň v uplynulých dvaceti letech. Současně velký dík patří především všem našim současným i bývalým zaměstnancům," uvedla u příležitosti oslavy výročí ředitelka české dceřiné společnosti Renata Šudová.

Firma Maryan Beachwear Group GmbH byla založena v roce 1946 Piou a Paulem Doebele, rodiči designérky Maryan Mehlhorn. Ona se svým manželem Thomasem Mehlhornem vede společnost už 35 let. Společně se starají o módní kolekce s mezinárodními požadavky. Přes 70% produkce se vyváží do více než 57 zemí světa, což je důkazem jejich módní schopnosti. V německém Murgu je oddělení kreativity, technického vývoje, vedení společnosti a také marketing. Ve vlastních produkcích a u dlouhodobě spolupracujících partnerů je zaměstnáno více než 600 lidí.

Zárukou budoucnosti výroby exkluzivní plážové módy je dcera Maya Mehlhorn, třetí generace pracující v podniku. Rodinná tradice tedy zůstává zakotvena a bude dále dodávat světu módy vzrušující modely bikin, jak všichni u společnosti věří, na dalších nejméně 68 let.

Vlna nadšení v oblasti módy se zvedla po tom, co bikiny jako bomba vtrhly do světa módy. Toto přirovnání rozhodně není nijak přehnané. Tyto dva kousky oblečení mají velmi dlouhou a zajímavou historii. Vše začalo nedlouho po druhé světové válce, kdy se francouzský inženýr Louis Reard rozhodl učinit něco s poválečnou morálkou Evropy, a tak vynalezl dvoudílné plavky, které pojmenoval po tichomořském atolu, kde Američané testovali nukleární zbraně, které měly přinejmenším stejně výbušný účinek jako tyto dva miniaturní kousky látky.

Reard byl se svým výtvorem navýsost spokojen, jedinou vadou na kráse bylo, že nenašel ani jednu modelku, která by byla ochotná jeho převratný módní vynález předvádět. Všem se zdály poněkud výstřední a vše odhalující. Uvolila se až jedna striptýzová tanečnice, jejíž promenáda byla odměněna až padesáti tisíci milostnými dopisy, které obdržela od nově získaných ctitelů.

A jak je běžné, prosazovaly je nejprve hvězdy jako Marilyn Monroe nebo Brigitte Bardot, aby se bikiny definitivně staly salónním fashion hitem. Světový průlom bikin přinesl úspěch do Baden Wurtenberského Murgu. Jako specialista na plážovou módu zvyšuje stále znova tep ženám Maryan Beachwear Group svými kolekcemi pro náročnější zákaznice, kde návrháři zakomponovali do modelů ručně zpracované výšivky a nejrůznější aplikace.

Maryan Mehlhorn - luxusní modely, zdobené často ručními výšivkami, kameny a elementy

Lidea – modely zaměřené na mladé lidi

Charmline – modely, kde se využívají „forming" materiály, které opticky majitelky modelů zužují

Watecult – móda zaměřená na vodní sporty.

Kromě světoznámých značek společnost vychází vstříc i náročnějším zákazníků, kteří mají opravdu specifické požadavky. Velkou pozornost v loňském roce upoutaly exkluzivní bikiny, které byly představené na módní přehlídce v Šanghaji, kde získaly velký obdiv. Na bikinách je totiž vyšitých 17 pravých drahokamů, v celkové hodnotě téměř jeden a půl miliónu korun.
Společnost nabízí kompletní sortiment nejen plavek, ale také plážového oblečení, jako jsou tuniky, parea, šaty, boty a šperky, které jsou vždy doplněné ke každé kolekci.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)