Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Nový učební obor na SPŠ Hronov je výsledkem spolupráce s Vebou a.s. Broumov

Nový učební obor na SPŠ Hronov je výsledkem spolupráce s Vebou a.s. Broumov

Jana Maslikiewiczová

Úterý, 24. září 2013

Nový učební obor na SPŠ Hronov je výsledkem spolupráce s Vebou a.s. Broumov

Od školního roku 2014/2015 nabízí Střední průmyslová škola Hronov nový obor vzdělání s výučním listem Výrobce textilií. Absolventi tohoto oboru získají vědomosti a dovednosti v přípravě textilních surovin a materiálů ke zpracování, obsluze textilních strojů, zařízení a linek. Uplatnění najdou především ve firmě Veba Broumov, textilní závody, a.s.. Nový učební obor je výsledkem jednání a spolupráce hronovské průmyslovky s Vebou, největším zaměstnavatelem na Broumovsku.

"Rádi bychom navázali na tradici textilních učebních oborů, protože potřebujeme zaměstnance, kteří budou odborníky ve své profesi," řekl personální ředitel Veby Jiří Myšák a dodal: "Broumovský výběžek má dlouholetou textilní tradici a v současné době žádná střední škola v regionu nenabízí textilní obory."

Do jednání s Vebou, Krajským úřadem práce v Hradci Králové a se svým zřizovatelem, Královéhradeckým krajem vstoupila Střední průmyslová škola Hronov, zastoupená ředitelem Josefem Matyášem. "Naší snahou bylo zavedení nového učebního oboru, který by odpovídal požadavkům a potřebám Veby Broumov. Naše škola bude zajišťovat teoretickou výuku a Veba Broumov nabídne pomoc při zajištění praktické výuky. To je zárukou součinnosti a propojení teorie a praxe. Žáci se tak hned v prvním ročníku seznámí s textilním provozem a zkušení zaměstnanci Veby se budou samozřejmě podílet na tvorbě učebních dokumentů pro nový obor," uvedl Josef Matyáš.

"Čeká nás spousta práce, ale věříme, že všechny problémy, které čas přinese, se nám podaří zdárně vyřešit, a že nový obor skutečně přinese na Broumovsko kvalifikované pracovní síly v textilním průmyslu," shodli se Jiří Myšák s Josefem Matyášem.

Jedno je jisté už teď. Oběma stranám nechybí elán a zájem podpořit nově nabízený obor a zacelit tak mezeru na pracovním trhu. Věříme, že se obor výrobce textilií bude rozvíjet a že osloví žáky základních škol v regionu.

Mgr. Jana Maslikiewiczová, zástupkyně ředitele SPŠ Hronov

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)