Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Pandemie inovace v Natuře nezastavila, firmu ješte více stmelila

Pandemie inovace v Natuře nezastavila, firmu ješte více stmelila

René Herzán

Úterý, 23. března 2021

Pandemie inovace v Natuře nezastavila, firmu ješte více stmelila

Coca-Cola uvedla na český trh 100 % recyklovanou PET lahev, určenou speciálně pro své přírodní pramenité vody Natura. Na několik otázek nám odpověděl ředitel závodu Coca-Cola HBC v Teplicích nad Metují Tomáš Jirásek.

NATURA uvedla na trh 100 % recyklovanou PET lahev. Znamená to, že je vyrobena z jiného materiálu nebo se změnil způsob výroby lahví?

Jedná se o nový materiál. Preforma, ze které se láhev vyfukuje je vyrobena ze 100% recyklovaného granulátu. Proces výroby lahví jako takový se nemění, ale před uvedením na trh probíhala dlouhodobá validace vlivu na produkt.

Chápeme správně, že jste jedni z prvních, kteří k takovému kroku přistoupili? Proč?

100% recyklovaná PET láhev je součástí naší dlouhodobé strategie "svět bez odpadu". Věříme, že tento obal je jedním z možných řešení, jak výrazně omezit spotřebu plastů. Celému uvedení na trh předcházela skoro roční příprava a laboratorní testování, abychom si byli opravdu jistí tím, co na trh uvádíme.

Výrobní závod NATURA v Teplicích nad Metují převzala Coca Cola před dvěma lety a stáčí zde pramenitou vodu kojenecké kvality Natura. Jaké další portfolio produktů zde v současné době vyrábíte?

V současné době v závodě Natura dále stáčíme pramenitou vodu neperlivou, jemně sycenou a sycenou. Standardně používáme PET láhve o objemu 0,5l a 1,5l. Také bych rád zmínil naší PET láhev o objemu 0,75l, která je uzavřena tzv. sportovním uzávěrem, jenž neobsahuje silikonovou membránu a celá láhev je i spolu s tímto uzávěrem proto opět 100% recyklovatelná.

Angažuje se NATURA na Broumovsku i společensky? Plánujete podporu nějakých místních iniciativ?

Ano, naše společnost vloni podpořila řadu lokálních aktivit – stali jsme se např. partnery Broumovských diskusí, dále jsme zde v regionu podpořili Mezinárodní horolezecký filmový festival nebo Rallye Sudety. V našich lokalitách se věnujeme i klimatické změně, proto jsme loni podpořili projekt Analýzy adaptace Broumovska na klimatickou změnu. V letošním roce na spolupráci opět navážeme v rámci souladu s našimi iniciativami a projekty na ochranu přírody a jejích zdrojů a podpory udržitelného rozvoje krajiny, v plánu máme také podporu kulturních akcí.

Jak Vás ovlivnila současná pandemie?

Naše firma přistupuje ke Covid19 velice odpovědně, zavedli jsme všechna nezbytná opatření a máme opravdu vynikající zpětnou vazbu od našich pracovníků, kteří se cítí bezpečně ať už v práci nebo doma. Podpora a solidarita je opravdu cítit na každém kroku. Myslím, že tato situace celou naší firmu ještě více stmelila.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)