Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Petr Hauk: „Motiv fasády nové haly je inspirovaný místní krajinou.“
banner

Petr Hauk: „Motiv fasády nové haly je inspirovaný místní krajinou.“

René Herzán

Čtvrtek, 13. května 2021

Petr Hauk: „Motiv fasády nové haly je inspirovaný místní krajinou.“

Ve čtvrtek 6. května to byl rok, co brutální požár zachvátil skladovací halu společnosti Hauk. Tento požár vešel do statistik jako třetí největší požár v novodobé historii HZS Královéhradeckého kraje. Vedení společnosti se okamžitě pustilo do rekonstrukce haly. Na několik otázek odpověděl jednatel společnosti Petr Hauk.

Po zbourání haly se samozřejmě zvedla vlna nevole, ale bylo to nevyhnutelné. Statik prostě uvedl, že zdi, střecha i krovy jsou v takovém stavu, že demolice je nezbytná. Stáli jsme tedy před rozhodnutím, jestli budovu vracet do původního stavu, což se nám moc nelíbilo, protože jsme už tomu chtěli vtisknout modernější tvář, což by předpokládám udělala většina lidí na našem místě.

Pustili jste se do vybudování nové haly. Zaslechl jsem, že na budově bude použita speciální fasáda.

Ano, přesně tak. Je to fasáda, kterou vyrábí rakouská firma FunderMax. Jsou to velkoformátové potištěné HPL desky (Pozn. redakce: desky z extrémně odolného dekorativního vysokotlakého laminátu HPL), na který se požadovaný formát vytiskne, zalaminuje a na připravený rošt instaluje. Každá deska má své unikátní číslo, protože i obrazec na ní je unikátní. Pozadí by měly tvořit siluety místních skalních útvarů z Policka i celého Broumovska. Jsou tam identické siluety skal z Ostaše, Hvězdy či skalních měst. Vynikne to samozřejmě až to bude dokončené. Prostě celý motiv je inspirovaný místní krajinou.

Kolik vlastně zaměstnáváte pracovníků? A jak jste na tom s náborem nových. Ptám se, že města v okolí „pláčí“ nad vylidňováním, a pak nejsou lidi, kteří by pracovali.

V současné době zaměstnáváme přes 600 pracovníků s tím, že nábor nových probíhá v podstatě neustále. Vedle Čechů zaměstnáváme také Poláky a Ukrajince. Máme asi 80 % místních pracovníků, ale máte pravdu, je těžké už sehnat zaměstnance z řad místních. Jako vylidňování se nás netýká, naopak, počty pracovníků navyšujeme, ale bohužel jsme v Polici nad Metují, kde neseženete byt, parcelu či rodinný dům. Ten odliv lidí je tedy způsobený tím, že se tady nic nestaví. Řeší se to samozřejmě s vedením města, ale ti mají trochu „svázané ruce“.

Nedávno jsme na Našem Broumovsku psali, že jste se v Bukovici pustil do výstavby moderního sportovního a relaxačního centra. Podle mého názoru je to obdivuhodné rozhodnutí podnikat v poskytování sportovního vyžití.

Tento projekt nemá s firmou Hauk nic společného, nechceme opakovat tu chybu, kterou udělala broumovská Veba, která si postavila svůj hotelový resort. Zde je to striktně oddělené. Prostě: „nemíchat automotive a sport“. Já tento projekt ani neberu jako podnikání, ale jako službu. Nehodlám to tom vydělávat, to možná ani nelze, ale budu se snažit, abych to co nejméně dotoval. To samozřejmě začíná už stavbou, snažím se to postavit na moderní bázi, aby i spotřeby byly co nejnižší. Chci, aby se tam lidi cítili dobře, setkávali se a aby se to vrátilo do dob před 40 – 50 lety, když ta sportoviště byla plná dětí a dospělých.

Podporujete v Polici další aktivity?

Snažím se podporovat místní fotbalový Spartak. Letos jsme bohužel narazili na problém pandemie. Fanoušci asi vědí, že Police zaznamenala historický úspěch, když v nedohraném ročníku krajského přeboru skončila na prvním místě bez možnosti postupu do divize.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)