Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Předvánoční novinky z Benediktinských sklepů
banner

Předvánoční novinky z Benediktinských sklepů

René Herzán

Pátek, 27. listopadu 2020

Předvánoční novinky z Benediktinských sklepů

I přes nepříznivou dobu a nemožnost se osobně setkávat u degustací nabízejí Benediktinské sklepy v broumovském klášteře různé varianty, jak si vychutnat víno doma.

"Vytvořili jsme tematické krabice na doma, které obsahují různá vína převážně od moravských vinařství. V krabici kromě vína naleznete také doprovodný text, díky kterému si zopakujete, jak se vlastně víno degustuje, popisky a zajímavosti o jednotlivých vínech a vinařstvích," říká sommelierka Benediktinských sklepů Anna Jeřábková a dodává: "Krabice obsahuje vždy šest lahví vín a zatím máme tři druhy, degustační mix bílých a červených vín, bednu svěžích bílých a růžových a jednu zimní krabici plnou červených vín,"

Oproti dřívějšímu provozu Benediktinských sklepů, které byly přístupné hlavně na objednávku nebo ve vypsaných termínech degustací, je novinkou pravidelná otvírací doba pro veřejnost. Sklepy můžete navštívit každou středu a pátek od 16 do 18:30 hodin. "Takto budeme mít otevřeno určitě do konce roku a pokud bude o nákup vína zájem, zůstane pravidelná otevírací doba i nadále," říká Anna.

Na předvánoční nákupy se v Benediktinských sklepích chystají také rozšířením dárkového sortimentu. K lahvím vína budete mít možnost nakoupit také dárkové krabičky, tašky nebo základní sommelierskou výbavu, jako jsou otvíráky na víno, nálevky, uzávěry a další. Chystají se také bavlněné tašky s potiskem a nebudou chybět ani poukazy na degustace, kterých se ve sklepích nemohou dočkat. Poslední předvánoční novinkou je víno z klášterní řady Selectio Monastica. Tentokrát ve spolupráci se značkou Aura Vini Benediktinské sklepy představí lahodný Ryzlink rýnský. "Myslím, že je to ideální vánoční dárek, jelikož část peněz z této řady putuje na provoz kláštera," doplňuje Anna Jeřábková.

Pokud tedy ještě nemáte dárky pro všechny své blízké, nebo byste si jen rádi zpříjemnili večer dobrou lahví vína, věřte, že v Benediktinských sklepích si určitě vyberete.

Benediktinské sklepy: vstup z Růžového dvora, tel. 724 899 002, e-mail: benediktinske.sklepy@broumovsko.cz.

Foto Petr Machota

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)