Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Společnost Veba předložila soudu reorganizační plán
banner

Společnost Veba předložila soudu reorganizační plán

René Herzán

Středa, 27. června 2018

Společnost Veba předložila soudu reorganizační plán

Tradiční český výrobce žakárských bavlněných tkanin Veba předložil soudu reorganizační plán. Ten počítá se vstupem strategického investora Otakara Moťky a zachováním pracovních míst i výroby. V případě schválení tohoto plánu získají zajištění věřitelé v průměru téměř polovinu hodnoty svých pohledávek.

"Věřím, že se nám ve spolupráci s poradci podařilo připravit z dlouhodobého pohledu robustní a pro všechny věřitele, zaměstnance, naši společnost i celé Broumovsko nejvýhodnější možné řešení," hodnotí předložený reorganizační plán finanční ředitel společnosti Veba Miloslav Geisler.

Navržený reorganizační plán počítá se zachováním pracovních míst i výroby. V té získá své místo i vývoj a výroba tzv. technického textilu využívaného v průmyslu. Posílena bude také produkce bytového textilu. "V předloženém plánu hraje i nadále prim produkce směřující do afrických zemí. Soustředit se budeme ale také na bytový textil, který zde má dlouholetou tradici a vysokou kvalitu," uvedl Geisler.

Reorganizace je výhodná také pro věřitele, kteří v případě schválení navrženého plánu získají zpět větší část svých pohledávek než v případě, kdy by Veba musela projít konkurzem. Zajištění věřitelé získají v průměru téměř polovinu hodnoty svých pohledávek. Ti nezajištění pak desetinu. "Výhodnost navrženého plánu samozřejmě nespočívá pouze v návratnosti pohledávek, ale především v zachování výroby, a tedy i udržení dlouhodobých obchodních vztahů s našimi dodavateli," dodal Miloslav Geisler.

O navrženém reorganizačním plánu bude rozhodovat schůze věřitelů. Její rozhodnutí bude následně potvrzovat soud. Předložený plán by tak měl být schválen a v podstatných částech splněn ještě v tomto roce.

Akciová společnost VEBA je tradičním českým textilním výrobcem. Řadí se k předním evropským výrobcům žakárských bavlněných tkanin a svojí velikostí patří k nevýznamnějším zaměstnavatelům v regionu Broumovska a Policka na severovýchodě Čech, kde v současné době zaměstnává přibližně 800 pracovníků. Jejím hlavním produktem, který směřuje především na africké trhy, je tzv. africký brokát, vyznačující se vysokou kvalitou, technologickou náročností a celou řadou specifických vlastností.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)