Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Stínící technika se v Březové u Broumova vyrábí už 125 let
banner

Stínící technika se v Březové u Broumova vyrábí už 125 let

René Herzán

Pátek, 5. září 2014

Stínící technika se v Březové u Broumova vyrábí už 125 let

Podle osvědčení o zapsání ochranné známky a udělením diplomu na hospodářské výstavě v Dobrušce 8. září 1889 byla založena firma Anton Rosenberg a zahájena výroba roletových samotočů značky Flos – Herbs. Tak začala historie podnikání v Březové u Broumova, na kterou v roce 1992 navázala společnost Dřevoterm, s.r.o. a zahájila tak úspěšnou kariéru ve dvou oblastech výroby: výroba stínicí techniky a v dřevařské výrobě.

Od založení společnosti byl veškerý zisk investován do rozvoje a modernizace firmy. Celková výše investic do roku 2013 přesáhla 220 mil. Kč. V roce 1999 provedla společnost zásadní přestavbu truhlářského provozu v Březové a v roce 2006 se uskutečnila výstavba nové pily v Meziměstí, která se stala v daném okamžiku největší pořezovou kapacitou v Královéhradeckém kraji.

"Kvůli změně obchodní strategie Lesů České republiky následovalo složité období, které po roce 2011 přineslo prudké zvýšení exportu surového dříví a způsobilo jeho nedostatek na domácím trhu. Tyto skutečnosti byly důvodem k velmi blízké spolupráci společnosti Dřevoterm s další firmou v regionu s Lesní společností Broumov Holding, která úspěšně kooperuje s polskými státními lesy a pro Dřevoterm zajišťuje 50 % potřeb vstupní suroviny. Vzájemná spolupráce obou společností je velmi přínosná," ocenil spolupráci jednatel Dřevotermu Zdeněk Pohl.

Hlavními odběrateli společnosti Dřevoterm jsou především výrobci koncových produktů pro stavebnictví a nábytkářství, ať v zahraničí nebo na domácím trhu, automobilový průmysl, výrobci oken, montážní firmy i koncoví spotřebitelé. Dřevoterm, s.r.o. je držitelem řady certifikátů, zejména ISO 9001:2008, certifikátu CFCS 2002:2013 a certifikátu systému řízení výroby. V současné době firma zaměstnává 95 osob z celého Broumovska.

"Základem každodenní činnosti společnosti Dřevoterm, s.r.o. je úcta k umění a dovednostem našich předchůdců a zároveň respekt k požadavkům a přáním našich zákazníků, obchodních partnerů a zaměstnanců. Trvalou snahou je budování zdravé a stabilní společnosti, která podporuje místní dění a podílí se na rozvoji celého regionu s cílem optimalizovat a zvyšovat kvalitu života všech obyvatel Broumovska," dodal Zdeněk Pohl.

Zdroj www.pavon.cz a www.drevoterm.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)