Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Strojírenská firma CEDIMA Meziměstí nabírá nové zaměstnance
banner

Strojírenská firma CEDIMA Meziměstí nabírá nové zaměstnance

René Herzán

Pondělí, 9. května 2011

Strojírenská firma CEDIMA Meziměstí nabírá nové zaměstnance

Strojírenský podnik Cedima Meziměstí sídlící na Broumovsku získává nové zakázky a nabírá nové zaměstnance. Pracuje tu 132 zaměstnanců a stále přibírá a hledá kvalitní zaměstnance.

Potřebují pracovníky v oboru konstrukce a vývoje, rozšiřuje se také struktura vedení výroby. „Plán obratu na minulý rok byl 88 miliónů a dosáhli jsme přes 113 miliónů korun. Na rok 2011 máme plán 110 mil., ale už dnes vidíme, že skutečnost bude mnohem vyšší," řekl ředitel Cedimy Jiří Kozák.

Cedima se zabývá z poloviny výrobou strojů určených pro vrtání a řezání stavebních materiálů za užití diamantového nářadí pro svou mateřskou firmu Cedima v Německu. Dále má v portfoliu kancelářský nábytek, zdvojené podlahy, kování pro podnik Rubena nebo i komponenty pro říční bagry. Vyrábí se tu speciální paravanové příčkové systémy, které se užívají v bankách a kancelářích, dalším sortimentem jsou textilní stroje.

Cedima v Meziměstí hledá lidi v regionu. „Snažíme se pracovníky vybírat, prověřujeme je a vyzkoušíme na různých technologiích. Bez kvalitních lidí se firma nedá táhnout dál a nemůže být konkurenceschopná ve světě. Chodíme do škol, když se žáci rozhodují o zaměstnání. Představíme jim možnosti uplatnění v okolí. Spolupracujeme se základní školou v Meziměstí, Střední průmyslovou školou v Hronově a Střední průmyslovou školou strojní v Novém Městě nad Metují. Žáci k nám chodí na praxi, my sledujeme studenty z okolí, tipujeme si je a snažíme se je stáhnout k nám, abychom si je vychovali," vysvětlil ředitel Kozák.

Vizí společnosti Cedima je být špičkou ve svém oboru. Chtějí ale také vychovávat kvalifikované a loajální lidi, chtějí se k lidem chovat slušně. „Myslíme si, že pokud vztah firma – zaměstnanec je v pořádku, tak se změní i vztah zaměstnance k firmě. Naším krédem je, že když se daří firmě, musí se dařit i zaměstnancům. Proto také když se daří vyplácíme například slušné prémie před Vánocemi a před dovolenou. Takže lidé vidí, že výsledek jejich snažení firma ocení," dodal Jiří Kozák.

Cedima se také podílí na regionálním rozvoji. Přes Podnikatelský klub Broumovska se snaží podporovat Agenturu pro rozvoj Broumovska, sponzoruje místní sportovní a kulturní aktivity, spolupracuje s městem, s dobrovolnými požárníky a divadelníky. „Důvodem je, aby byli lidé v tomto regionu spokojeni a neodcházeli," uzavřel Kozák.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)