Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Valná hromada akcionářů broumovské společnosti Veba schválila, že zisk za rok 2010 rozdělovat nebude
banner

Valná hromada akcionářů broumovské společnosti Veba schválila, že zisk za rok 2010 rozdělovat nebude

René Herzán

Úterý, 28. června 2011

Valná hromada akcionářů broumovské společnosti Veba schválila, že zisk za rok 2010 rozdělovat nebude

Valná hromada akcionářů broumovského textilního podniku VEBA schválila 21. června účetní závěrku za rok 2010 a návrh, kterým ponechává zisk 102 miliónů korun z tohoto roku nerozdělený. Znamená to tedy nulovou výplatu dividend i tantiém, jak se uvádí v tiskové zprávě společnosti. Zároveň byla projednána výroční zpráva představenstva o podnikatelské činnosti za rok 2010.

Akcionáři byli také informováni o podnikatelském záměru společnosti na rok 2011.

VEBA staví na prodeji brokátu pro africký trh a v roce 2011 předpokládá nárůst poptávky o 18% víc než minulý rok. Celkové tržby překročí úroveň 1,7 miliardy korun, přesto si podle textu informace pro akcionáře uvědomuje některé negativní vlivy a rizika. Především jde o vzestup cen surové bavlny a bavlněné příze. Část cenového vzestupu přenesla akciová společnost VEBA pro rok 2011 do cen své produkce a zvýšila ceny afrických brokátů.

Souhrnem opatření směřujících k účelnějšímu způsobu práce chce VEBA vytvořiit předpoklady k udržení finanční stability a ziskovosti i v období zhoršených podnikatelských podmínek. Jde o především urychlení technologického vývoje spolu se zhodnocením inovací realizovaných v období 2009 - 2010. Pokračovat chce VEBA také v modernizaci hlavních výrobních kapacit tkalcoven a úpraven. Hodnota plánovaných  investic na období let 2011 - 2012 představuje asi 220 miliónů korun. Investice a rozvoj zůstávají i v období zvýšených nejistot a rizik zřejmou prioritou společnosti coby dlouhodobý zdroj konkurenceschopnosti.

V roce 2011 bude dokončen inovační projekt ART-FIN v rámci Operačního programu Podnikání a inovace. Souběžně a. s. VEBA zahájila v rámci téhož operačního programu realizaci dalšího inovačního projektu IMAGE, na který získala v závěru minulého roku rozhodnutí Ministerstva průmyslu a obchodu o poskytnutí dotace.

V roce 2011 pokračuje restrukturalizace firmy specializací a. s. VEBA na výrobu a prodej afrických brokátů. Linie domácenského textilu byla v roce 2010 zredukována a od počátku roku 2011 je převedena do specializované společnosti Papillons, která bude domácenský textil vyrábět a prodávat pod značkou VEBA HOME TEXTILE.

Uvedená intenzifikační opatření povedou dle záměru k co nejplnějšímu pokrytí podnikatelských rizik a k obnovení růstu výroby, výkonů a prodeje a. s. VEBA v roce 2011.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)