Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • VEBA je partnerem české účasti na EXPO 2015

VEBA je partnerem české účasti na EXPO 2015

René Herzán

Čtvrtek, 4. června 2015

VEBA je partnerem české účasti na EXPO 2015

Světová výstava Expo 2015 se vrátila opět na půdu evropského kontinentu a po 15 letech je opět dostupná i českým návštěvníkům. Hostujícím městem pro rok 2015 bylo vybráno italské Milano - město módy a kultury. Jedním z partnerů české účasti je broumovská textilní společnost Veba.

Již nyní se návštěvníci těší z nezapomenutelné události, na ploše větší než jeden kilometr čtvereční se představuje na 130 vystavovatelů z celého světa v termínu od 1. května do 31. října 2015. Atmosféru kompaktního světa, kde se prolíná architektura s přírodou, umocňuje vodní příkop, který odděluje samotný areál od zbytku okolí.

Tématem pro rok 2015 se stalo Feeding the Planet, Energy for Life (Uživit planetu, energie pro život). Výstava se pokouší téma jídla a výživy představit jak ve spojení s vědou a pokrokem, tak prostřednictvím kultury a tradic.

Českou republiku prezentuje pavilon z dílny vizovické firmy KOMA MODULAR CONSTRUCTION podle architektonického studia Chybik+Kristof Associated Architekt. Součástí českého pavilonu v Milaně je také bazén, který symbolizuje silnou tradici v lázeňství anebo odvěkou českou touhu po moři. Tváří českého pavilonu se stala Alena Šeredová, 1. vicemiss České republiky 1998 a 4. na Miss World, v současnosti žijící v Itálii.

Veba obléká českou expozici

Prezentace luxusních oděvních materiálů perspektivního českého výrobce ve spojení s prestižní českou módní návrhářkou Beatou Rajskou dala Vebě příležitost pro předvedení výjimečné kolekce z odlehčených voálových materiálů v kombinaci s digitálním tiskem, dezénově a barevně sladěné, a stát se tak Partnerem české účasti na EXPO 2015. Modely byly navrženy výhradně pro hostesky a stewardy, kteří budou nositeli kolekce po celou dobu trvání výstavy.

První odhalení modelů VEBA a Beaty Rajské bylo součástí představení nové poštovní známky vydané u příležitosti české účasti na světové výstavě EXPO na tiskové konferenci 18. března 2015, která se uskutečnila ve dvoraně Hlavní pošty v Praze.

Hlavními důvody účasti společnosti Veba na EXPO jsou tradice, kvalita a jedinečnost českého výrobce s bohatou historií, naše přítomnost na této výstavě je výzvou pro prezentaci značky, tradičních i nových výrobkových linií a navázání partnerských vztahů a zároveň obrazem prosperující firmy České republiky.

Národní den České republiky

Národní den České republiky se konal 15. května v prostorách bazénu Českého pavilonu. Celodenní program v režii bratří Cabanů pracoval s vodním živlem, který je klíčovou součástí architektury i expozice národního pavilonu. Součástí programu byla i módní přehlídka Beaty Rajské modelů z materiálů Veby, kterou uvedla Alena Šeredová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)