Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • VEBA Štikou byznysu Královéhradeckého kraje
banner

VEBA Štikou byznysu Královéhradeckého kraje

René Herzán

Čtvrtek, 30. října 2014

VEBA Štikou byznysu Královéhradeckého kraje

Jedenáctý ročník ekonomického žebříčku Štiky českého byznysu zná své vítěze. Žebříček Královéhradeckého kraje ovládla broumovská VEBA. Na slavnostním vyhlášení, které se konalo 23. října 2014 v Hotelu Grand Majestic Plaza v Praze, převzal certifikát za 1. místo generální ředitel a. s. VEBA Ing. Josef Novák.

"Získ titulu Štika českého byznysu v Královéhradeckém kraji nás těší a je i satisfakcí pro často povrchně zatracovaný textil coby průmyslové odvětví bez prosperity a perspektivy.
VEBA operuje na zahraničních trzích a konkuruje i globálním žralokům. Musí proto trénovat svoji hbitost a mít zuby pořádně nabroušené," zhodnotil krátce získané ocenění Josef Novák.

Žebříček Štiky českého byznysu založila společnost Coface Czech počátkem roku 2005 s cílem identifikovat prudce rostoucí české podniky s předpokladem pro další růst. Cílem je nabídnout podnikatelské veřejnosti věrohodný nástroj k posouzení střednědobé dynamiky a stability českých firem. Hodnocení probíhá na celorepublikové a krajské úrovni a opírá se pouze o objektivní ekonomické ukazatele růstu obratu a finanční stability, to znamená, že není zatíženo žádnou individuální volbou porotců.

Kritérii pro zařazení do žebříčku jsou dosažené ekonomické výsledky po sobě následujících tří let, obrat vyšší než 10 milionů EUR ročně, alespoň jeden kladný výsledek hospodaření v hodnoceném období a schopnost společnosti dostát svým závazkům.

Pro vlastní umístění v žebříčku je pak rozhodující hodnota Indexu 1000 CIC, který je počítán na základě pěti ekonomických kritérií:
- nárůstu obratu,
- poměru hospodářského výsledku po zdanění k vlastnímu kapitálu (ROE),
- poměru hospodářského výsledku po zdanění k celkovým aktivům (ROA),
- běžné likvidity,
- míry zadluženosti.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)