Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • VEBA zvyšuje počet pracovních míst a angažuje se v regionálním rozvoji regionu

VEBA zvyšuje počet pracovních míst a angažuje se v regionálním rozvoji regionu

Pátek, 27. března 2020

VEBA zvyšuje počet pracovních míst a angažuje se v regionálním rozvoji regionu

Od roku 2011 stoupl počet zaměstnanců textilní společnosti VEBA o 257 na současných 1 257. Také tento údaj zazněl na valné hromadě a.s. VEBA, která se 21. května konala v Hotelu Veba v Broumově.

Akcionáři se mimo jiné seznámili se zprávou představenstva o podnikatelské činnosti za rok 2013 a o stavu majetku společnosti, schválili účetní závěrku za rok 2013, rozhodli o rozdělení zisku a výplatě dividendy a byli seznámeni s podnikatelským záměrem firmy na rok 2014. Ten navazuje na kontinuitu rozvoje společnosti v předchozích letech a je dynamický i oproti rekordnímu roku 2013.

VEBA je pátou největší textilkou v České republice a mimo obor technických textilií je největší tradiční textilkou vyrábějící oděvní tkaniny a domácenský textil. Pracuje zde 1 257 zaměstnanců a očekávané tržby v tomto roce převyšují dvě miliardy korun.

tab

Hlavním výrobním sortimentem jsou kvalifikačně a technicky náročné žakárské materiály typu damašků, bavlněných brokátů, voálů, nově i tisky, to vše určené převážně pro specifické oděvy afrického typu. VEBA generuje 95 % svých tržeb vývozem. Hlavními vývozními destinacemi jsou země subsaharské západní Afriky, zejména Mali, Mauretánie, Senegal, Pobřeží Slonoviny, Burkina Faso, Benin a Nigérie.

VEBA nezaměstnává agenturní pracovníky. Pravidelně uzavírá Kolektivní smlouvu s odborovou organizací s vysoce nadstandardními parametry. Podíl odborově organizovaných pracovníků je těsně nad 50 %. Ve firmě trvá dlouhodobý sociální smír.
Průměrná mzda za rok 2013 byla 26 300 korun, překročila průměrnou mzdu v České republice a je vysoko nad průměrem odvětví i Královehradeckého kraje. Průměrná dělnická mzda za rok 2013 dosáhla 20 812 korun.

VEBA je zaměstnavatelsky dominantní firmou v odlehlých regionech Broumovska a Policka. Tím zásadně přispívá ke společenskému klidu v regionu, který trpí mělkou sociální strukturou, nižší úrovní vzdělanosti obyvatel a je postižen významným rizikem sociálního vyloučení minorit a zhoršující se bezpečnostní situací. A. s. VEBA se proto bude ještě více než doposud angažovat v podpoře regionálních spolkových a občanských aktivit a v podpoře takové komunální politiky, která se zaměří na zkvalitňování životních podmínek občanů Broumova a Broumovska.

VEBA se bude i nadále podílet na činnosti a projektech Podnikatelského klubu Broumovska, který se zaměřuje na zlepšování a kultivaci podnikatelského prostředí v regionu.

Tisková zpráva ke stažení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)