Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Wellness centrum Veba se stává nedílnou součástí života lidí na Broumovsku a Policku

Wellness centrum Veba se stává nedílnou součástí života lidí na Broumovsku a Policku

René Herzán

Úterý, 10. května 2016

Wellness centrum Veba se stává nedílnou součástí života lidí na Broumovsku a Policku

Nově integrovaná součást Congress Centra VEBA, která zahrnuje ve vodním světě vedle 25 metrového přelivového bazénu také vířivku, finskou a parní saunu s ochlazovacím bazénkem a zážitkovou sprchou, je v provozu již přes půl roku a postupně se stává součástí života lidí v našem regionu.

Vedle současných i bývalých zaměstnanců VEBA Group a hotelových hostů resortu slouží bazén dnes především také dětem z mateřských, základních a středních škol. VEBA otevřela vlastní plaveckou školu a v prvním školním roce prošlo výukou plavání 800 dětí z celého regionu Broumovska a Policka. Pro příští školní rok toto číslo vystoupá na 900.

Uvedení této investice do života je součástí sociální politiky firmy. "Zavedli jsme plavání rodičů s dětmi a kondiční plavání zaměstnanců řady organizací, jako jsou například téměř všechna zdravotnická zařízení, školy, sportovní oddíly, školní družiny i různé podnikatelské subjekty v regionu," konstatoval vedoucí resortu Antonín Konečný.

Přestože jde o soukromý objekt, jehož provoz není hrazen z veřejných prostředků, ke konci dubna 2016 zde zaznamenali již 14 700 vstupů do bazénu - z toho téměř 6 tisíc dětí.

"Zatím sice ještě získáváme zkušenosti z provozu takovéhoto zařízení - jednak z technického ale i z ekonomického pohledu – již nyní však přemýšlíme o dalších možnostech pro příští sezónu," dodal Antonín Konečný.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)