Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Podniky
  • Značka BROUMOVSKO regionální produkt® má nové držitele
banner

Značka BROUMOVSKO regionální produkt® má nové držitele

René Herzán

Úterý, 29. ledna 2013

Značka BROUMOVSKO regionální produkt® má nové držitele

Regionální produkty Broumovska se rozrostly o další výrobky, kterým certifikační komise udělila minulý týden značku BROUMOVSKO regionální produkt®.

Značku obdrželi čtyři noví zájemci:

- Vyzrálé bio hovězí maso z ekofarmy Bošinových ve Vernéřovicích

- Dekorace a užitné předměty ze železného drátu z dílny Kateřiny Smutné ze Zbečníka

- Lotrandova mast pocházející z výroby místního lékárníka Martina Macha

- Fotografie s motivem Broumovska od známého regionálního fotografa Jana Záliše

Poprvé v historii fungování značky na Broumovsku byla již dvěma současným držitelům značka rozšířena na další výrobky z jejich produkce. Držitel regionální značky za Polický chléb, Kvíčerovská pekárna, má nově značku udělenou na další výrobky (např. škvarkový chléb, svatební koláčky). Včelí farma v Rokytníku bude nyní certifikovat všechny druhy medů, které vyrábí.

"Zájem místních výrobců o regionální značení stále trvá. Jsem potěšena, že sortiment nabízející regionální výrobky se rozšiřuje o nové potravinové i řemeslné produkty a značka tak zájemcům nabízí pestrou škálu výběru. Jsem pyšná i na současné držitele, kteří se svými výrobky slaví další úspěchy. Nově certifikované svatební koláčky z Kvíčerovské pekárny se staly Českou chuťovkou roku 2012," řekla regionální koordinátorka Markéta Hanušová.

V regionu Broumovska (hranice chráněné krajinné oblasti Broumovsko) bylo zavedeno regionální značení výrobků Broumovska v roce 2011. V prvním roce projektu udělila certifikační komise celkem 16 certifikátů značky Broumovsko regionální produkt® pro rozmanité výrobky v čele s pramenitou vodou Toma Natura, broušeným sklem, potravinářskými produkty nebo kanafasem a žakárovými látkami. Regionální značení je v současné době fenoménem v České republice a kromě Broumovska je do něj zapojeno dalších 25 regionů ČR, například: Krkonoše, Haná, Šumava, Prácheňsko nebo Jeseníky.

Veškeré informace o projektu regionálního značení nejen BROUMOVSKA naleznete na internetových stránkách projektu www.regionalni-znacky.cz/broumovsko.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)