Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Broumovské gymnázium čeká rekonstrukce sociálního zařízení
banner

Broumovské gymnázium čeká rekonstrukce sociálního zařízení

René Herzán

Neděle, 8. dubna 2012

Broumovské gymnázium čeká rekonstrukce sociálního zařízení

Studenti gymnázia v Broumově se dočkají nově rekonstruovaných umýváren a toalet. Sociální zařízení v budově, která pochází z roku 1911, už provozu školy nevyhovuje a jeho kapacita je léta nedostatečná.

Královéhradecký kraj do jeho opravy, která se nyní plánuje na letošní prázdniny, investuje pět milionů korun. "Hygienické předpisy v gymnáziu nesplňují také úklidové komory, rozdělení sociálního zařízení pro žáky a pro zaměstnance. Sociální zařízení této střední školy není bezbariérové. U tělocvičny se mohou studenti mýt jen studenou vodou. To vše by měla plánovaná oprava vyřešit. Nové budou také vodovodní rozvody," uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Stavba by měla podle informace mluvčího Královéhradeckého kraje Imricha Dioszegiho začít už během června budováním venkovních nástaveb, které rozšíří potřebné kapacity sociálních zařízení, a opravou toalet gymnaziální tělocvičny. Většina prací v interiérech budovy se uskuteční až v průběhu prázdnin. Na vnějších omítkách nástaveb budou stavbaři pokračovat do konce září.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)