Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Broumovsko je po víkendovém úklidu o trošku čistější
banner

Broumovsko je po víkendovém úklidu o trošku čistější

René Herzán

Pátek, 4. května 2012

Broumovsko je po víkendovém úklidu o trošku čistější

Broumovsko je po víkendovém jarním úklidu, na kterém se podílela řada jednotlivců, škol, obcí, skupin a sdružení, o trochu čistější.

Oddíl Skautů, rozdělený do tří skupin, uklízel tradiční trasu Broumov - Pasa. "Jarní úklid je již tradiční akcí Skautů, Junáka, broumovského odboru životního prostředí a Lesů ČR. Posbírali jsme 20 pytlů odpadků, bylo to lepší nez v loňském roce. V místě bývalé těžby písku nad Jetřichovem nás však čekal šok. Napočítali jsme zde, těžko uvěřitelných, 120 pneumatik," vyprávěl vedoucí Skautů Václav Janoušek.

Kulturní centrum Heřmánek uklízelo okolí centra a kostela v Heřmánkovicích, dobrovolníci z Martínkovic trasu z Křinic do Martínkovic. 23 dobrovolníků z Rožmitálu se zapojilo do akce již od čtvrtka a spojili úklid okolí bývalé školy a zastávek i s přípravou na čarodejnice. Bklub Božanov prošel trasu Martinkovice - Božanov a podle slov 11 uklizečů byla prý už cesta čistější než loni. Deset menších dětí ze sdružení Začít spolu uklízelo klášterní schody a okolí v Broumově.

"Jeden z našich úkolů tuto sobotu bylo čištění blízkého okolí od odpadků, jejich třídění a odvoz. Díky umístěným odpadkovým košům se již po lese mnoho odpadků nepovalovalo. To, co jsme i přesto našli, jsme sebrali a odklidili. S velkou radostí můžeme říci, že okolí námi opečovávané stavby již není černou skládkou hyzdící krajinu CHKO. Po tříletém úsilí a spolupráci s místním revírníkem panem Vítkem se podařilo učinit okolí této vojenské památky příjemným místem při chůzi po turistické trase, kam se lidé nebojí podívat skrz hromady odpadu," informoval Jan Joudal ze Sdružení T-19 Turov, kteří uklízeli okolí bunkru.

"Ve sdružení Stromodění jsme si vybrali trasu okolo letiště a dále polní cestou směrem k Motýlí louce. Jen na této cestě jsme sesbírali dvě kárky plné odpadků, které jsme odvezli do sběrného dvora," řekla jedna z iniciátorek úklidu Eva Janečková.

Tři obecní zaměstnanci z Šonova prošli 2,5 kilometru dlouhou trasu Mezi Šonovem a Rožmitálem. Podle jejich informace nasbírali dvě plné popelnice odpadků.

Základní škola Martínkovice čistila obec Martínkovice, Martina Junková z Police nad Metují stezku z Radešova do Bezděkova a Mirka Leppeltová les na polickém Klůčku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)