Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Broumovský klášter opět představí projektové prostory
banner

Broumovský klášter opět představí projektové prostory

redakce

Středa, 5. září 2012

Broumovský klášter opět představí projektové prostory

Zájemci o informace o rekonstrukci kláštera v Broumově mohou přijít na další prohlídku 11. září 2012 v 17 hodin a seznámit se rovněž s budoucím využitím kláštera a klášterní zahrady. Sraz účastníků bude na nádvoří za hlavní branou. Bezplatnou prohlídku provedou Přemysl Sochor za Opatství sv. Václava a Jan Školník za Agenturu pro rozvoj Broumovska, o. s. Přihlásit se je možné na telefonním čísle 491 521 283 nebo na emailové adrese jitkan@broumovsko.cz .

Dnes byla zveřejněna zpráva o podpisu rozhodnutí o poskytnutí dotace ministryní kultury Mgr. Alenou Hanákovou. Dotace je poskytnuta na realizaci projektu „Vzdělávací a kulturní centrum Broumov – revitalizace kláštera". Úpravy a rekonstrukční práce budou prováděny převážně v nevyužívaných částech kláštera, které jsou dnes ve stavu neodpovídajícím jejich kulturnímu, historickému a architektonickému významu.

Součástí projektu je rovněž přilehlá klášterní zahrada, která je od roku 2007 využívána jako veřejnosti celoročně přístupný prostor. Po realizaci projektu se rozšíří možnosti pro pořádání uměleckých a vzdělávacích pořadů.

Výše dotace činí 248 milionů korun. Příjemcem dotace a investorem je Opatství sv. Václava. Občanské sdružení Agentura pro rozvoj Broumovska je garantem realizace vzdělávacích a kulturních aktivit, k jejichž účelu je klášter se zahradou rekonstruován. Finanční podpora bude poskytnuta v rámci Integrovaného operačního programu, oblasti intervence 5.1 - Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví, aktivity 5.1b – realizace vzorových projektů obnovy a využití nejvýznamnějších součástí nemovitého památkového fondu ČR. Zprostředkujícím subjektem pro oblast podpory 5.1 Integrovaného operačního programu je Ministerstvo kultury České republiky. Od začátku července probíhá v klášteře restaurátorský a archeologický průzkum.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)