Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Co se děje na plácku u Stěnavy?
banner

Co se děje na plácku u Stěnavy?

Pavla Jenková

Čtvrtek, 7. října 2021

Co se děje na plácku u Stěnavy?

Na konci května jsme vás informovali o tom, co se chystá na roky neudržovaném plácku u Stěnavy, který se nachází 10 min od broumovského náměstí. Je to místo s velkým potenciálem, který chceme společně s vámi dobře využít.

Od května už ale uteklo hodně času a udála se spousta věcí. Společně jsme dokázali vybrat prvních 100 000 Kč na obnovu plácku, které nám Nadace OSF zdvojnásobila. Architekt stihl vytvořit skicu budoucí podoby plácku, která vychází z přání místních. V červnu se pak konala první Sousedská opékačka, na které jsme díky darům firem Supervego a PEJSKAR & spol., spol. s.r.o. opékali výborné špekáčky a táboráčky.  Sešlo se nás cca 30 broumovských sousedů a sousedek a strávili jsme spolu hezké odpoledne.

Na konci června jsme na plácku přivítali děti z místní základní školy, které plácek uklidily a na jednu z budov namalovaly informační plakát, který odkazuje na webové stránky projektu. Až půjdete kolem, tak ho určitě neminete.

V září se zde konala v rámci akce Zažít Broumov jinak Miniolympiáda pro děti. Ve 4 disciplínách přišlo soutěžit více jak 20 dětí a jejich rodičů a prarodičů, což ukazuje, že plácek pomalu ožívá. A to nám dělá velkou radost!

Ale než napadne na plácek první sníh a vše pokryje bílou přikrývkou, rádi bychom stihli první fyzickou přeměnu plácku. Na podzimní brigádě, která se bude konat v sobotu 23. října 2021 od 13.00 do 17.00 chceme vybudovat ohniště s posezením, vysadit okrasné keře a dosázet chybějící strom do stromořadí. Přijdete nám s tím pomoct? Vezměte s sebou i děti – naučí se, jak vysazovat keříky a pečovat o půdu. Společně odvedenou práci oslavíme opékáním buřtů na nově vybudovaném ohništi. A vezměte s sebou kytaru, abychom to mohli oslavit i zpěvem :-)

V Agentuře pro rozvoj Broumovska věříme, že plácek bude místem, kde se sousedé budou potkávat a trávit spolu volný čas, jen tak můžeme budovat zdravou komunitu, která zvládne i různé pohromy a turbulence ve společnosti.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)