Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Cyklostezka přes Broumov již není teorie. Hotová bude příští rok v říjnu
banner

Cyklostezka přes Broumov již není teorie. Hotová bude příští rok v říjnu

René Herzán

Neděle, 8. prosince 2013

Cyklostezka přes Broumov již není teorie. Hotová bude příští rok v říjnu

V září tohoto roku byly zahájeny práce na stavbě cyklostezky přes Broumov a Otovice až k hranicím s Polskem. Hotová by měla být v říjnu příštího roku.

Začátek cyklostezky je situován před pivovarskou hospodu v Broumově - Olivětíně. Dále povede po Soukenické třídě, směrem na Černou stezku a bývalým náhonem až pod schody pod klášterem. Právě v tomto úseku byly provedeny teréní práce a úsek je připravený na položení asfaltového povrchu. "Na kontrolním dnu jsme se shodli, že kvůli povětrnostním podmínkám nebudeme asfalt pokládat a učiníme tak až na jaře. Panují obavy, že by se povrch špatně spojil, a tak to nechceme uspěchat," zdůvodnil rozhodnutí místostarosta Broumova Kamil Slezák.

V úseku pod klášterem bude položena dlažba na základě požadavků památkové ochrany. Pod klášterními schody cyklisti přejedou přes mostek opět na Soukenickou třídu a do ulice Na Příkopech, zahnou do Přadlácké ulice a u textilky Veba do Dvořákovy ulice. Odtud budou pokračovat kolem Čističky odpadních vod až do Otovic. Také zde již začaly zemní práce.

Práce na obou úsecích cyklostezky provádí společnost Eurovia CZ, a.s., která tuto stavbu vysoutěžila za 10,5 miliónu korun včetně daně.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)