Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Deště komplikují stavbu silnice přes Pasa. Stavbaři uvažují nad jiným technickým řešením
banner

Deště komplikují stavbu silnice přes Pasa. Stavbaři uvažují nad jiným technickým řešením

René Herzán

Čtvrtek, 27. června 2013

Deště komplikují stavbu silnice přes Pasa. Stavbaři uvažují nad jiným technickým řešením

Rekonstrukce silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Broumovem a Policí nad Metují má již v těchto dnech několikatýdenní zdržení. Kvůli dlouhodobému deštivému počasí a podmáčenému terénu tak očekávají další zdržení. Věc řeší projektanti a patrně bude nutné přijmout jiné technické řešení stavby.

"Do minulého týdne platily informace, že stavba a tedy i uzavírka, budou posunuty o tři týdny. Konec uzavírky byl plánován na začátek srpna. Po posledních deštích není možné opět pokračovat v některých pracích, protože zkoušky únosnosti pláně jsou nevyhovující. Dnes neumím odpovědět, jaký postup bude zvolen, řeší to projektanti, protože již není možné čekat na vysušení zmíněné pláně, patrně bude nutné přijmout jiné technické řešení," odpověděl na náš dotaz o stávající situaci na stavbě technicko - obchodní náměstek Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Rekonstrukci silnice přes Pasa, která obnáší přidání jednoho stoupacího pruhu v obou směrech provází komplikace kvůli počasí. Nejdříve se o dva týdny posunul termín zahájení prací, kvůli sněhu na objízdné trase, v červnu začaly intenzivní deště.

"Jaký časový úsek a jaké finanční prostředky si tato případná změna vyžádá, dnes není možné odpovědně určit. Jsme si plně vědomi, že stavba stoupacích pruhů je velmi sledovanou stavbou. Naší snahou je udělat maximum pro její včasné dokončení v požadované kvalitě, ale počasí nám staví neustále překážky," uvedl Jiří Brandejs.

"Firma potřebuje hlavně klid, aby mohla dál pracovat, protože problémy se kupí nejen kvůli počasí, ale i kvůli jiným vlivům. To že k dalšímu prodloužení uzavírky dojde, je téměř jisté, ale já bych se přimlouval o trochu trpělivosti. Zatněme zuby a vydržme to, i když to bude trvat trochu déle," uklidňoval veřejnost na úterním setkání s hejtmanem Královéhradeckého kraje broumovský starosta Milan Kotrnec.

Podobné problémy se podle slov Jiřího Brandejse vyskytují i na jiných stavbách, které Královéhradecký kraj realizuje. Jedná se především o stavby v horských a podhorských oblastech.

Ilustrační fotografie je z 16. června. 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)