Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Do Jarního úklidu na Broumovsku se zapojila řada dobrovolníků i organizací
banner

Do Jarního úklidu na Broumovsku se zapojila řada dobrovolníků i organizací

René Herzán

Čtvrtek, 21. dubna 2016

Do Jarního úklidu na Broumovsku se zapojila řada dobrovolníků i organizací

Již tradičně, letos posedmé, zorganizoval celý minulý týden spolek Stromodění Jarní úklid Broumovska. Poprvé to vyšlo na stejný termín, jako celorepubliková akce Ukliďme Česko. Každý spolek, a letos opět i jeden jednotlivec, si vybral svoji trasu a podle svých možností ji vyklidil od nepříjemných odpadků.  

Do akce se zapojila také místní skupina českého Červeného kříže z Rožmitálu společně s partnerskou organizací Českého svazu bojovníků za svobodu Broumov.

"Uklízeli jsme odpad kolem silnice z Broumova do Rožmitálu. Sešlo se osm dětí a pět dospělých. Sbírali jsme skleněné lahve od alkoholu i z umělé hmoty. Různé obaly od sušenek, našel se i nakrájený salám v obalu, který neměl ani propadlou trvanlivost. Oproti roku 2015 se nasbíralo o jeden pytel odpadu méně, tj. pět plných pytlů. Podstatně větší nárůst odpadu byl v krabičkách od cigaret, kterých bylo letos posbíráno až 160 kusů oproti roku 2015, kdy bylo krabiček 111," komentoval akci v Rožmitále Dušan Gajdoš a dodal: "Chtěli bychom společně poděkovat Vendule Zimmermannové s dcerou Martinou, které se následně připojily též k úklidu. Provedly úklid v autobusové čekárně a okolí, uklidily odpad kolem kontejneru. Podle počasí obnoví nátěr vývěsní tabule a jako každoročně uklidí hřiště u bývalé školy. Všem, kdo se zapojil do této akce, patří upřímné poděkování."

Stromodění mělo spoustu práce v okolí pěší cesty okolo letiště k dolním Martínkovicím. "Mám velikou radost, že okolí bývalé skládky zůstává až na pár výjimek vyčištěné. Nakonec jsme v celkovém počtu vysbírali asi 50 pytlů odpadků a různých součástek aut. Je zřejmé, že kdybychom nevyklízeli trasu pravidelně, za pár let by to místo opět připomínalo skládku," uvedla Eva Dittrichová.

"Děkujeme za účast lezeckému oddílu Ulita Broumov/Meziměstí. Organizátorům akce Žemličkovým za vyklizení okolí skateparku a jedné z pěších tras v Meziměstí. Děkujeme ČČSMK Rožmitál, obci Šonov, školce v Jetřichově, kde si vybrali svou odměnu a zasadili třešničku. A Evě Jirkové za vyklizení tří tras přímo v Broumově. Moc si vážíme toho, že se pravidelně uklízí napříč celým regionem a nejen organizacemi registrovanými k našemu společnému úklidu," dodala Eva Dittrichová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)