Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Do silničních staveb se na Broumovsku od roku 2008 investovalo téměř 440 miliónů. Stavby za miliardu korun se připravují
banner

Do silničních staveb se na Broumovsku od roku 2008 investovalo téměř 440 miliónů. Stavby za miliardu korun se připravují

René Herzán

Pátek, 3. června 2016

Do silničních staveb se na Broumovsku od roku 2008 investovalo téměř 440 miliónů. Stavby za miliardu korun se připravují

V letech 2008 až 2015 Královéhradecký kraj investoval do silničních staveb na Broumovsku 372 miliónů korun. V letošním roce se realizují další čtyři projekty za 66 miliónů. Ve fázi příprav je v současné době více než deset rekonstrukcí za necelou miliardu korun.

Modernizace přístupových komunikací k hraničním přechodům Broumovského výběžku, rozšíření o stoupací pruhy silnice na Pasa, rekonstrukce silnice v Teplicích nad Metují či přeložka silnice II/303 v Polici nad Metují, to jsou hlavní projekty, které byly na Broumovsku dokončeny v letech 2008 až 2015. Celkové investiční náklady se vyšplhaly na částku necelých 372 miliónů korun.

"Jsem velmi rád, že tady teď můžeme stát, a že plníme sliby, které jsme před lety dali. Já si vybavuji chvíli před čtyřmi lety, když jsme stáli nedaleko odtud a zahajovali jsme rekonstrukci silnice na Pasa. Tenkrát tam padla slova, že budeme pokračovat dál do Broumova, což se teď děje. Ale chtěl bych tuto situaci zasadit do širšího kontextu. Od roku 2008 se na Broumovsku vybudovala řada projektů vedoucích k lepší dopravní obslužnosti a především bezpečnosti na silnicích zde v regionu. Další se budou realizovat v tomto roce a další jsou již v přípravě až do roku 2020. To znamená, že jsou to projekty, které jenom neslibujeme, ale jsou reálné," řekl 30. května 2016 hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc při zahájení rekonstrukce silnice do Broumova.

Z plánovaných staveb, které již mají stavební povolení, je nutné zmínit silnice Broumov – Božanov a Broumov – Šonov a nejnákladnější průtah Pěkovem, kde se předpokládají náklady 106 miliónů korun.

Povolení stavby se v současné době zajišťuje u silnice Starostín – Meziměstí – Broumov, což je vůbec nejnákladnější plánovaná silniční stavba, Teplice nad Metují – Adršpach či u Ostašské ulice v Polici nad Metují. Ve fázi přípravy projektu je obchvat Broumova a komplex silnic Bezděkov nad Metují – Machov - Machovská Lhota – polská hranice.

"Přes všechny nevýhody, které Broumovsko má, tak aspoň to, že se tady za poslední léta dává do kupy silniční síť a infrastruktura. To je takový příspěvek Královéhradeckého kraje, a já věřím tomu, že to bude pokračovat i do budoucna," dodal Lubomír Franc.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)