Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Dobrovolníci uklízeli v klášteře a hřbitovním kostelíku

Dobrovolníci uklízeli v klášteře a hřbitovním kostelíku

Kateřina Ostradecká

Sobota, 15. listopadu 2014

Dobrovolníci uklízeli v klášteře a hřbitovním kostelíku

Do běžně nepřístupných prostor národní kulturní památky benediktinského opatství se ve čtvrtek 13. listopadu podívala skupina dobrovolníků z Prahy. Ta přijela do Broumova na dva dny, aby tady pomohla s úklidem v klášteře a hřbitovním kostele Panny Marie.

Jedenadvacet dobrovolníků z pražské centrály společnosti Vodafone ve čtvrtek ráno zavítalo do kláštera, kde se rozdělili do tří skupin. Dvě skupiny uklízely v klášterní knihovně a v prostorách u Růžového dvora. Třetí skupinka vyrazila k hřbitovnímu kostelu Panny Marie uklidit vnitřní prostory unikátního dřevěného kostelíku a prostranství kolem benediktinských hrobů.

"My jsme se o tomto projektu dozvěděli přes naše kolegy, kteří pracují pro Nadaci Vodafone. Každoročně podnikáme takovouto akci pro nějakou neziskovku. Už máme za sebou tři dobrovolnické projekty. Zatím jsme ale vždycky pomáhali někde jinde, na Broumovsku jsme poprvé. Je tady nádherně, krásná atmosféra pohraničního města," sdělila jedna z dobrovolnic Veronika Marková.

Se svým týmem přijel do Broumova pomáhat i ředitel komunikace Vodafone Miroslav Čepický. "Každý zaměstnanec naší firmy může dva dny v roce pracovat pro jakoukoliv neziskovku. Letos jsme si ke spolupráci vybrali právě broumovský klášter, díky režisérce Lence Wimmerové, která tady pracuje v rámci projektu Rok jinak. Vloni jsme například sázeli stromky v Jeseníkách," vysvětlil Miroslav Čepický.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)