Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Hejtman Lubomír Franc otevřel opravenou silnici přes Lachov
banner

Hejtman Lubomír Franc otevřel opravenou silnici přes Lachov

René Herzán

Středa, 8. října 2014

Hejtman Lubomír Franc otevřel opravenou silnici přes Lachov

Za přítomnosti hejtmana Královéhradeckého kraje byla v pondělí slavnostně otevřena silnice z Pěkova do Lachova mezi Policí nad Metují a Teplicemi nad Metují, která je důležitou přístupovou komunikací do skalních měst v broumovském výběžku.

"Technický stav silnic druhých a třetích tříd je terčem kritiky napříč celou republikou. Je však potřeba si uvědomit, že stát přenesl odpovědnost za jejich údržbu na kraje, ale neposkytl jim k tomu adekvátní finanční nástroje. Snažíme se proto v maximální možné míře využívat dotačních titulů Evropské unie. O tom, že jsme v tomto směru úspěšní, svědčí i právě opravená silnice," uvedl hejtman Lubomír Franc.

Přestože komunikace spadá do kategorie třetí třídy, využívají ji nejen místní, ale vzhledem k její poloze i turisté z celé republiky.

"Pro region Broumovska, který oplývá mnoha přírodními i kulturními zajímavostmi, je příjem z turistického ruchu velice důležitý. Jsem proto rád, že se podařilo tuto komunikaci opravit, navíc ve velice krátkém čase. Jedná se o významný krok z hlediska zajištění kvalitní dopravní obslužnosti celého regionu," doplnil Pavel Hečko, místostarosta nedalekého Meziměstí a předseda představenstva SÚS Královéhradeckého kraje.

Náklady na opravu silnice III/303 22 se vyšplhaly na 14,2 milionů korun. Pokryla je dotace z Regionálního operačního programu Severovýchod.

"Práce na 1135 metrů dlouhém úseku byly zahájeny 4. srpna odfrézováním starého povrchu. Ve velmi krátké době byla konstrukce silnice nahrazena novou v původních šířkových poměrech," osvětlil samotný průběh prací náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy, a dodal, že v místě bylo obnoveno odvodnění a vodorovné i svislé dopravní značení. Cestu navíc lemují nově osazené sloupky a prohloubené příkopy.

Slavnostního otevření se dále účastnili ředitel SÚS Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs, starostka Police nad Metují Ida Jenková, starosta Teplic nad Metují Milan Brandejs a za zhotovitele Vladislav Fišer, ředitel oblasti Západ společnosti Strabag.

Foto archiv Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)