Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Hronovští osmáci nešli do školy, chtěli pracovat
banner

Hronovští osmáci nešli do školy, chtěli pracovat

Karel Neuschl, Dům dětí a mládeže Domino Hronov

Neděle, 16. října 2016

Hronovští osmáci nešli do školy, chtěli pracovat

Dvacítka hronovských dětí ze základní školy vyměnila učebnice za pracovní rukavice. Zapojily se totiž do dobrovolnického projektu s názvem 72 hodin, v rámci kterého vykonaly práci prospěšnou pro svoje okolí, ale samy z ní mají jen dobrý pocit a mozoly v dlaních.

Akce 72 hodin je projekt České rady dětí a mládeže a nabízí malým i odrostlejším dobrovolníkům z České republiky šanci hledat odpověď na otázku – Dokážeme za 72 hodin zlepšit své okolí? V Hronově odpovědi našel Dům dětí a mládeže DDM Domino. "Jsme rádi, že jsme do Hronova mohli přinést tak zajímavý projekt, jako je 72 hodin. Hronovské Domino organizuje mnoho akcí pro veřejnost a mládež, tato je ale specifická svým výchovným přesahem," doplňuje ředitel DDM Domino Jaroslav Škop.

Část žáků pomáhala hendikepovaným dětem s výrobou keramických ozdob, díky nimž si v náchodském stacionáři Cesta mohou zlepšit dojem z Vánoc. "Pro většinu dospělých lidí znamená setkání s hendikepovanými přinejmenším rozpaky a ostych. O to větší respekt si zaslouží partička hronovských osmáků, kteří jim nejen pomohli, ale svým přístupem doslova odstranili bariéry," vysvětluje dále Škop.

Celá třída poté s krumpáči a lopatami spravovala lesní stezku u památného stromu Aloise Jiráska v Hronově, kde za poslední roky příroda a lidé natropili své. Děti vyčistily les od náletu, zpevnily cestu a vysbíraly mnoho odpadu. Tuto akci také výrazně podpořilo město Hronov, které zapůjčilo nářadí.

Děti teď budou muset školní vyučování opět dohonit, ale až někdy půjdete k památnému stromu Aloise Jiráska, a nebo uvidíte krásné vánoční motivy z keramiky od náchodského stacionáře, vzpomeňte si na hronovské dobrovolníky. Za rok to můžete být totiž právě vy, kdo bude pomáhat, protože chce.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)