Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Kanalizace v Hejtmánkovicích je postavená
banner

Kanalizace v Hejtmánkovicích je postavená

René Herzán

Čtvrtek, 1. listopadu 2012

Kanalizace v Hejtmánkovicích je postavená

"Kanalizace v Hejtmánkovicích u Broumova je postavená," oznámil starosta obce Václav Harasevič na setkání zástupců obce, investora a zhotovitele stavby.

Hejtmánkovice jsou jednou z prvních obcí na Broumovsku, kde se splašková kanalizace vybudovala. Poslední kontrolní den stavby v Hejtmánkovicích nazval Václav Harasevič „poslední kopnutí". "Dílo se zadařilo. Bylo tak finančně náročné – rozpočet byl 50 miliónů korun, že něco takového jsme ještě v obci nestavěli, a proto je dnešní den pro obec velmi významný. Malou kapkou tak přispějeme k čistějšímu prostředí na Broumovsku," uvedl Václav Harasevič.

Projekt byl spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Fondu soudružnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci programu Životní prostředí. Čtyřmi milióny přispěl Královéhradecký kraj, zbytek nákladů zaplatila obec, která následky financování ponese zhruba deset let.

Poslední stavební úkony probíhaly na Parshallově žlabu u Hejtmánkovického mostu. Žlab je zařízení sloužící pro měření průtoku vody v místě. Vyústí z obecní kanalizace, která dále pokračuje už stávající kanalizací broumovskou do čističky odpadních vod. Dodělávají se zároveň i poslední terénní úpravy a zatravňování. To je však v tomto období závislé na počasí.

Během budování kanalizace se v Hejtmánkovicích souběžně stavěly i opěrné zdi a protipovodňová opatření na Liščím potoce. V srpnu zase přes obec byla vedena objízdná trasa při uzavření silnice č. 303 z Broumova do Police nad Metují. Všechny tyto činnosti se musely vzájemně zkoordinovat.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)