Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Malé ohlédnutí za Řemeslnými dny
banner

Malé ohlédnutí za Řemeslnými dny

Michaela Janoušková

Pátek, 29. dubna 2011

Malé ohlédnutí za Řemeslnými dny

Ve dnech 19. – 20. dubna 2011 proběhla v prostorách polického kláštera jedna z aktivit projektu Motivace žáků základních škol pro přípravu na budoucí povolání – Řemeslné dny.

Tento projekt je realizován Podnikatelským klubem Broumovska o.s. a financován z Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu České republiky. Jeho hlavním cílem je ukázat žákům 2. stupně základních škol, co obnáší výkon nejrůznějších povolání, řemesel, aby byli schopni se lépe rozhodnout, čemu se chtějí ve svém životě věnovat. Do projektu je zapojeno šest základních škol Broumovska.

Řemeslné dny se konaly již druhý rok a opět s velkým úspěchem nejen u učitelů, ale zejména u dětí. Hlavním záměrem této akce bylo nejen dětem ukázat, co jednotliví řemeslníci dělají, ale hlavně jim umožnit, aby si sami vyzkoušely, co jednotlivá řemesla obnáší. U vchodu byl připraven hrnčíř se svým kruhem, dále tu byl k vidění opravář jízdních kol, elektrikář, švadlena, soustružník dřeva, truhlář a řezbář. Bylo velice zajímavé vidět kluky, jak zkouší šít na šlapacím stroji, nebo dívky, jak vrtají, hoblují nebo dlátem vyřezávají. V rámci této akce probíhala také výstava rukodělných výrobků žáků a také soutěžní výstava modelů ze stavebnice Merkur, které montovali žáci sedmých tříd. K vidění bylo více než čtyřicet modelů různé náročnosti. Sami účastníci hodnotili, jaký model je dle jejich názoru ten nejlepší.

V průběhu obou dnů se v klášteře vystřídalo zhruba dvě stě žáků základních škol. Dle ohlasů zejména ze stran žáků soudíme, že i druhý ročník Řemeslných dnů měl velký úspěch, který nám zase dodal chuť do dalších činností.

Michaela Janoušková, finanční manažerka projektu Motivace žáků

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)