Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Martínkovice jsou průjezdné navzdory probíhajícím pracím

Martínkovice jsou průjezdné navzdory probíhajícím pracím

René Herzán

Neděle, 9. srpna 2015

Martínkovice jsou průjezdné navzdory probíhajícím pracím

V uplynulých dnech se mezi krajské silnice, na nichž aktuálně probíhají stavební práce, zařadila i komunikace III/3025 procházející Martínkovicemi na Broumovsku. Přes jisté omezení však tato skutečnost pro řidiče neznamená nutnost vyhýbat se obci po objízdných trasách.

Práce se týkají úseku dlouhého tři čtvrtě kilometru, který tvoří průtah obcí. "Dodavatel v místě obnovuje živičný kryt a opravuje vpusti a jeden propustek. Navíc budou přiléhající chodníky vybaveny novými obrubníky. Dále se pročistí příkopy a obnoví krajnice. V jedné části se nacházejí vyvalené patníky, které se odstraní a nahradí dřevoocelovým svodidlem. To je navrženo tak, aby nebylo nutné kácet sousední vzrostlý strom," vyjmenoval náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy.

Rekonstrukce probíhá za částečných uzavírek. Provoz je sveden do jednoho jízdního pruhu a řídí ho světelná signalizace, případně pracovníci stavební firmy. Žádné objízdné trasy proto nemusely být vytyčeny. Oprava vyjde na 4,7 milionu korun, z nichž většinu poskytl Státní fond dopravní infrastruktury. Práce i dopravní omezení skončí do začátku školního roku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)