Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Na Broumovsku lépe než na Jaroměřsku
banner

Na Broumovsku lépe než na Jaroměřsku

Pondělí, 9. srpna 2010

Na Broumovsku lépe než na Jaroměřsku

Podle údajů o nezaměstnanosti k červnu 2010 míra nezaměstnanosti v celé České republice již čtvrtý měsíc za sebou klesá a dosahuje aktuálně 8,5%. Zatím nejvyšší nezaměstnanost v rámci současné finanční a ekonomické krize jsme zaznamenali v únoru a to 9,2%. Dá se předpokládat, že v září se nezaměstnanost opět trochu zvedne především díky ukončení tzv. sezónních prací a také zaevidováním nový absolventů, kteří se na trhu neuplatní.

Pro nás je zajímavé sledovat údaje z Náchodského Úřadu práce. V okrese Náchod dosahuje nezaměstnanost 7,4% což představuje 19. místo s nejnižší mírou nezaměstnanosti v rámci celé ČR.

I v rámci okresu zaznamenáváme rozdíly. Ve sledovaných čtyřech spádových oblastech (obce z rozšířenou působností) je nejhorší Jaroměřsko s 9,1%. Za ním jsou Broumovsko, Nové Město nad Metují a Náchod.

Broumovsko samotné má své obce mezi nejlepšími (Adršpach 3,67%) stejně jako nejhoršími (Božanov 14,09%). Nejsou však ani nejhorší, ani nejlepší.  

Z tiskové zprávy ÚP vyplývá, že volná pracovní místa jsou především s vyšší kvalifikací (programátor, operátor textilní výroby, zdravotnický personál, lékař) a na druhé straně nejvyšší počet nezaměstnaných s vyučením či základním vzděláním. 

Ekonomičtí analytici poukazují na to, že krize je za námi. To však neznamená, že strukturální změny, které způsobila nebudou působit dále. Čeká nás delší období nezaměstnanosti na současné nebo mírně vyšší úrovni. Podle informací od podniků na Broumovsku však nemusíme očekávat další výrazné zhoršování, spíše naopak.

Aktuální nabídky práce či registrovat pro zaměstnavatel své životopisy můžete na http://prace.broumovsko.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)