Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Obec Božanov na Broumovsku poskytuje občanům příspěvek na opravu fasády
banner

Obec Božanov na Broumovsku poskytuje občanům příspěvek na opravu fasády

Jindřich Horkel

Pondělí, 6. února 2012

Obec Božanov na Broumovsku poskytuje občanům příspěvek na opravu fasády

Zastupitelstvo Božanova u Broumova schválilo loni, za účelem motivovat své občany ke zlepšení vzhledu obce a pomoci jim při opravách nemovitostí, dlouhodobý program příspěvků na opravy fasád rodinných a bytových domů.

Nejvyšší možná výše příspěvku na jeden dům je 20 tisíc korun. Pro letošní rok vyčlenilo zastupitelstvo obce na tento program celkem 60 tisíc korun. Podle pravidel, vydaných zastupitelstvem Božanova, se opravou fasády rozumí: „zhotovení nové povrchové úpravy v celé ploše všech stěn stávajícího domu".

Příspěvek může být poskytnut na základě žádosti, podané stavebníkem do 31. května s tím, že pokud bude přiznán, vyplatí se žadateli po ukončení opravy a kontrole spojené s šetřením dodržení smluvních podmínek. Výše přípěvku se odvíjí od plochy fasády a na fasádu včetně zateplení činí 150 Kč/m2, na pouhou opravu stávající fasády se stanoví do výše 75 Kč/m2.

Žádost mohou podat pouze občané, kteří mají v Božanově trvalý pobyt a nemovitost slouží výhradně k bydlení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)