Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Objížďka začala. Za tři měsíce řidiči využijí dva stoupací pruhy

Objížďka začala. Za tři měsíce řidiči využijí dva stoupací pruhy

René Herzán

Pondělí, 15. dubna 2013

Objížďka začala. Za tři měsíce řidiči využijí dva stoupací pruhy

Po dvojnásobném týdením odkládání uzavření silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Broumovem a Policí nad Metují kvůli zbytkům sněhu na objízdné trase v lachovském kopci, byla dnes silnice uzavřena. Řádově za tři měsíce by v tomto úseku řidiči měli mít k dispozici dva stoupací pruhy.

"Dnes v 8 hodin ráno byla objížďka zahájena a naplno se rozběhly stavební práce. Zpočátku půjde hlavně o dopravu kamene z lomů z Rožmitálu, Božanova i z Polska," uvedla vedoucí přípravy a realizace staveb Správy a údržby silnic v Náchodě Irena Vaněčková.

"Riziko možných nehod je značné a případné pokusy o přejezd nebo přechod staveniště nebudou z důvodů oboustranné bezpečnosti tolerovány. V některých dnech nebudou moci přejet ani vozidla rychlé záchranné služby. To platí i pro případné zvědavce, kteří by chtěli zjišťovat, jak rekonstrukce pokračuje. Případné porušení bude řešeno ve spolupráci s Policií ČR a městskou policií z obou dotčených měst," vyhlásil opatření před zahájením původního termínu uzavírky starosta Broumova Milan Kotrnec.

Objízdná trasa z Broumova nutí řidiče na jetřichovské křižovatce odbočit směrem na Teplice nad Metují a přes Bohdašín a Lachov se v Pěkově opět napojí na silnici do Police nad Metují. V opačném směru je nákladní doprava směrována za Bohdašínem přes Vernéřovice do Meziměstí a odtud do Broumova. Dnešním dnem také začíná platit autobusový objízdný řád.

Další informace o zahájení obížďky také na serveru Náchodské info.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)