Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Po sérii stížností obyvatel Broumova dochází k drobným úpravám autobusového nádraží
banner

Po sérii stížností obyvatel Broumova dochází k drobným úpravám autobusového nádraží

René Herzán

Pátek, 9. srpna 2013

Po sérii stížností obyvatel Broumova dochází k drobným úpravám autobusového nádraží

Po sérii soukromých stížností obyvatel, adresovaných majiteli autobusového nádraží v Broumově ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. na vzhled a pořádek, došlo v posledních dnech k některým úpravám. Zatím byly zlikvidovány stávající plechové čekárny a stanoviště byly osazeny novými označníky zastávek. Místo původních devíti zastávek jich bude pouze šest.

Jednou z iniciátorek změn na broumovském autobusovém nádraží je i Milena Bigasová z Broumova. "Broumov možná není nejkrásnější město na světě, ale my tady žijeme, dojíždíme do škol, dojíždíme do práce, jezdíme k lékařům do větších měst a žijeme tu rádi. Denně tudy chodí rodiče s dětmi k lékařům. Na autobusovém nádraží je neustále nepořádek. Když fouká vítr, končí papíry na zahradě mateřské školy nebo dětského zdravotního střediska. Boudy jsou špinavé, zanedbané a tak páchnou, že je těžké se v nich schovat před deštěm. Páchnou mimo jiné proto, že tam široko daleko není žádné WC a občerstvení není otevřené nonstop. V zimě je to jedno velké kluziště. Máte představu, jak je těžké vystoupit s francouzskými holemi z autobusu na led? Večer je na nádraží sotva šero. Na jízdní řády není večer vidět. V boudách, které využívá místní mládež k popíjení alkoholu a kouření marihuany, je tma. Zneužívají toho, že v té tmě na ně nevidí policejní kamera. U zastávky číslo 2 na Náchod je tak velká prohlubeň v asfaltu, že mají autobusy problém se z ní dostat, pokud zastaví u ostrůvku. Když zastaví o kousek dál, musí cestující nastupovat přes díru plnou vody nebo ledu," vyjmenovala nedostatky, které vadí většině broumovských občanů Milena Bigasová a dodala: "Nejsou to jen moje stížnosti, já z nich pouze udělala souvislý text."

"Zastávek je míň, což nijak neomezuje cestující a nabízené služby. Spíše naopak. Ve spolupráci s městem Broumov budou ještě instalovány dvě nové čekárny. Průběžný úklid a udržování čistoty v daných prostorách je povinností nájemce, a tím je CDS Náchod. Podstatným faktem je, že se nejedná o autobusové nádraží, ale jak je uvedeno v jízdních řádech, jde o autobusová stanoviště. Pro označení "autobusové nádraží" by bylo nutné zajistit výstavbu odbavovací haly s toaletami, což není z prostředků jednotlivých dopravců reálné. Společnost ČSAD Ústí nad Orlicí se snaží maximálně zkvalitnit své služby, o čemž svědčí jeden z nejmodernějších a nejbezpečnějších vozových parků ve střední Evropě, včetně vozů přizpůsobených pro snadnou obsluhu handicapovaných. Výstavba nových nádraží a opravy komunikací jsou ale nad rámec možností zřejmě všech dopravců," komentoval situaci v Broumově personální ředitel firmy ICOM transport a.s., pod kterou spadá ČSAD Ústí nad Orlicí, Petr Palovčík.

"Autobusové nádraží je často to první, co turisté z města vidí, každá změna k lepšímu je vítaná. V rozhovorech s cestujícími a řidiči se všichni vzácně shodli na tom, že je dobře, že se s rekonstrukcí začalo. Čistá lavička, stříška nad hlavou a odpadkový koš většině cestujících stačí," komentovala začátek změn v prostoru odjezdu autobusů Milena Bigasová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)