Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Pokračuje rekonstrukce silnice přes Pasa. 2. dubna se na tři měsíce uzavře
banner

Pokračuje rekonstrukce silnice přes Pasa. 2. dubna se na tři měsíce uzavře

René Herzán

Pátek, 22. března 2013

Pokračuje rekonstrukce silnice přes Pasa. 2. dubna se na tři měsíce uzavře

Do druhé, závěrečné etapy vstoupí naplno 2. dubna rekonstrukce silnice mezi Broumovem a Policí nad Metují v úseku přes Pasa. Díky modernizaci se rozšíří a vzniknou zde stoupací pruhy. Rekonstrukce silnice bude stát zhruba 87 milionů korun. Většinu nákladů pokryje dotace z Evropské unie.

"Silnice je jedinou spojnicí mezi Náchodem a Broumovem, kudy proudí kamiony, linkové autobusy či vozy sanitek záchranářů. Proto je její význam pro celou oblast klíčový. Stavět se bude na zhruba tři a půl kilometru dlouhém úseku, který patří především v zimě k nejnebezpečnějším. Loni silničáři provedli přípravné práce a křižovatku na Jetřichov včetně 250 metrů hlavní trasy. Letos komunikaci dostaví," řekl hejtman Lubomír Franc.

Stavba by měla být hotová do letošního podzimu. Řidiči však budou muset počítat s objížďkou od 2. dubna do 30. června. Osobní automobilová doprava bude vedena po silnicích třetí třídy přes Jetřichov, Bohdašín a Lachov. Nákladní doprava bude řešena jednosměrně – jeden směr přes Meziměstí a Hejtmánkovice, druhý s osobní dopravou přes jetřichovskou křižovatku.

"Poslední vozidla projedou ještě 2. dubna do 8. hodiny ranní a poté budou moci vjet na staveniště pouze firmy provádějící rekonstrukci a jejich zaměstnanci. V době rekonstrukce se bude souběžně pracovat na několika úsecích opravované trasy a pracovní doba bude 7 dní v týdnu 10 až 12 hodin denně. Firma provádějící stavbu upozorňuje na to, že tento úsek se stává staveništěm s velkým počtem pracovníků, techniky a bude se přesouvat značné množství materiálu (až 28 tisíc m3). Riziko možných nehod je značné a případné pokusy o přejezd nebo přechod staveniště nebudou z důvodů oboustranné bezpečnosti tolerovány. V některých dnech nebudou moci přejet ani vozidla rychlé záchranné služby. To platí i pro případné zvědavce, kteří by chtěli zjišťovat, jak rekonstrukce pokračuje. Případné porušení bude řešeno ve spolupráci s Policií ČR a městskou policií z obou dotčených měst," uvedl opatření při uzavírce starosta Broumova Milan Kotrnec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)