Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Realizace výstavby polického všesportovního hřiště trvala šest let
banner

Realizace výstavby polického všesportovního hřiště trvala šest let

René Herzán

Neděle, 27. dubna 2014

Realizace výstavby polického všesportovního hřiště trvala šest let

Od nápadu po realizaci, resp. po slavnostní otevření všesportovního hřiště v Polici nad Metují, uteklo šest let. K historii vzniku sportovní plochy určené pro občany Policka a okolí se vrací místostarosta Police nad Metují Jiří Škop.

Hřiště bylo postaveno na místě bývalého hokejového hřiště, které již delší dobu nebylo využíváno. V důsledku nevyužívání hokejového hřiště budovy i zařízení hřiště postupně chátraly. Revitalizace prostoru tak řešila nejen zajištění důstojného sportoviště pro širokou veřejnost z blízkého i dalekého okolí, ale i vylepšení vzhledu místa, které je součástí areálu fotbalového hřiště a navazuje na zástavbu v Malé Ledhuji, a které nebylo zrovna chloubu města.

Požadavek na stavbu hřiště vzešel ještě během minulého volebního období z požadavku tehdy fungující sportovní komise (pozn.: pro nové volební obdob nebyla tato komise ustavena). V komisi byli zástupci místních sportovních klubů a spolků, přičemž nyní se očekává, že právě členové těchto spolků zajistí plné využití hřiště. Samozřejmě, při plánování výstavby bylo uvažováno i o využití hřiště naší základní školou v rámci tělesné výchovy. Na hřišti je možné hrát malou kopanou, házenou, florbal, tenis, volejbal, nohejbal, a jistě se najdou i další sporty, které naše nové hřiště sportovcům umožní. Součástí areálu je i beach volejbalový kurt, který byl již postaven v předstihu v letech minulých.

Stavba přinesla řadu problémů, a to jak z hlediska přípravy stavby (tedy papírů), tak z hlediska vlastní realizace. Při realizaci jsme se trápili nejen s únosností podloží hřiště, tak podloží skladu u hřiště, kde musel být nakonec zvolen úplně jiný způsob založení, než jaký předpokládala projektová dokumentace. V rámci stavby jsme ještě provedli přípravu na případnou budoucí stavbu nafukovací haly – okolo hřiště je připraven základ pro kotvení haly, oplocení je připraveno na odklopení kvůli spadu sněhu.

Původní hřiště bylo koncipováno bez šaten a sociálního zařízení – ostatně stejně tak fungují i ostatní sportoviště ve městě a okolí. Nicméně v průběhu času se tento předpoklad ukázal jako lichý. Sportovní veřejnost už počítá se zcela jiným standardem zázemí, než před šesti lety, kdy se výstavba hřiště začala plánovat. V letošním roce tak ještě chystáme rekonstrukci původních hokejových kabin, kde bychom měli získat kvalitní šatny se zázemím nejen pro sportovce, ale i pro správu hřiště. V současné době se pracuje na projektové dokumentaci. Následně bude zažádáno o vydání stavebního povolení, přičemž po jeho získání bude přistoupeno k realizaci akce (pravděpodobně v říjnu – listopadu letošního roku).

Článek k tématu: Starostka Ida Jenková: "Otevřeli jsme hřiště. To těžší je před námi."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)