Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Rekonstrukce silnice přes Pasa se protáhne o tři týdny
banner

Rekonstrukce silnice přes Pasa se protáhne o tři týdny

René Herzán

Pondělí, 17. června 2013

Rekonstrukce silnice přes Pasa se protáhne o tři týdny

Rekonstrukce silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Broumovem a Policí nad Metují se protáhne o tři týdny. Na náš dotaz to zdůvodnil technicko - obchodní náměstek Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

"Bohužel deštivé počasí, které stavbu provází celé jarní období a vyvrcholilo výraznými srážkami 1., 2. a 9. června, výrazně zasáhlo do postupu prací na násypovém tělese. Navíc zvýšená vlhkost podloží nebo vybudovaného násypu nám stále nedovoluje na některých úsecích pokračovat v jeho budování, protože kontrolní zkoušky, které byly provedeny, jsou na některých úsecích stále nevyhovující. Budování násypového tělesa je nejdůležitější částí stavby, kde jsou kladeny vysoké požadavky na kvalitu prováděných prací. V pátek 14. června jsem podrobně se stavbyvedoucím probíral další časový postup výstavby. Je vyhotoven denní harmonogram, podle kterého, pokud již nedojde k výkyvům počasí, bude nutné prodloužit dobu výstavy o tři týdny. Předpokládáme, že se stavební práce naplno rozběhnou na začátku tohoto týdne. Naší prioritou je kvalita stavby a já nemohu připustit pokračování budování násypového tělesa na úsecích, kde kontrolní zkoušky únosnosti jsou nevyhovující," zdůvodnil zdržení stavby Jiří Brandejs.

Původní termín dokončení stavby, kdy se v každém směru k silnici přidává jeden stoupací pruh, byl 30. června 2013. Kvůli sněhu na objízdné trase začátkem dubna se s pracemi a se zahájením objížďky začalo se čtrnáctidenním zpožděním. Další, tentokrát deštivé počasí, prodlužuje termín ukončené objízdné trasy o další tři týdny.

"Hlavní práce, které se na stavbě provádějí je budování násypového tělesa pro stoupací pruh na vrchol Pasa. Budování násypového tělesa je v několika fázích. Jsou úseky, kde je vybudována aktivní zóna a v příštím týdnu se bude pokládat první konstrukční vrstva, a jsou úseky, kde díky trvalému zavodnění je provedena pouze bazální vrstva a jsou prováděny práce směřující k odvodnění příslušného úseku a stabilizaci stávající komunikace," uvedl k aktuální situaci na stavbě Jiří Brandejs.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)