Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Revitalizace kláštera v Broumově byla zahájena
banner

Revitalizace kláštera v Broumově byla zahájena

Libuše Růčková, koordinátorka projektu

Pondělí, 18. listopadu 2013

Revitalizace kláštera v Broumově byla zahájena

Převor P. Petr Prokop Siostrzonek OSB podepsal smlouvu, která znamená zahájení stavebních prací v areálu benediktinského kláštera v Broumově. V pátek 15. listopadu převzala firma Hochtief CZ, a.s., Praha jako vítěz výběrového řízení staveniště.

Na revitalizaci kláštera získalo Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově dotaci z prostředků Evropské unie, a to z Integrovaného operačního programu. Dotace prostřednictvím projektu Vzdělávací a kulturní centrum Broumov – revitalizace kláštera umožní obnovit přibližně jednu pětinu objektu kláštera a klášterní zahradu včetně staveb, které se v ní nacházejí. K získání dotace přispělo partnerství Agentury pro rozvoj Broumovska, o.s., která bude zajišťovat po dobu udržitelnosti projektu programy, k jejichž zázemí budou obnovené části kláštera sloužit.

"Pro broumovský klášter budou zahájené stavební práce největší investicí za posledních více než sto let. Po devastaci stavby v dobách komunistického režimu včetně zničení a rozkradení mobiliáře znamená tato investice obnovu nejvíce zničených částí kláštera," řekl Přemysl Sochor, správce kláštera při předání staveniště.

Stavební práce budou podle harmonogramu ukončeny v listopadu 2014. Zájemci se mohli při prohlídkách v průběhu posledního roku seznámit s částmi kláštera, které projdou stavební obnovou. Po zahájení stavebních prací budou dále provozovány prohlídkové okruhy pro návštěvníky, zcela uzavřena bude pouze klášterní zahrada.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)