Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Silnice na Pasa bude průjezdná v druhé polovině srpna
banner

Silnice na Pasa bude průjezdná v druhé polovině srpna

René Herzán

Pondělí, 22. července 2013

Silnice na Pasa bude průjezdná v druhé polovině srpna

Silnice silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Broumovem a Policí nad Metují, která prochází rozsáhlou rekonstrukcí, bude průjezdná v druhé polovině srpna. Uvedl to v tiskové zprávě Jiří Hošna z tiskového oddělené Královéhradeckého kraje.

Prodloužení uzavírky komunikace má na svědomí nepříznivé červnové počasí. Vydatné deště znemožňovaly stavbařům práci.

"Na stavbě této důležité silnice se intenzivně pracuje prakticky ve všech fázích. Jsou již hotové propustky a další odvodňovací objekty, je dokončováno rozšíření klenbového mostu, na většině úseku je vybudováno násypové těleso. Bohužel v místě, kde bylo podloží násypu nejvíce zvodnělé a byly zahájeny práce nejpozději, ještě část násypového tělesa chybí. Shodou okolností se jedná o místo, kde je násyp nejvyšší. Naproti tomu na části stavby již vznikají konstrukční vrstvy vozovky, ve směru od Náchoda na vrchol Pasa je stará vozovka rozfrézovaná a bude zahájena recyklace za studena – pak na ni přijdou tři finální asfaltobetonové vrstvy," řekl náměstek Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

"Samotná stavba silnice zatím běží kvůli nepříznivému počasí v prvním pololetí letošního roku podle upraveného harmonogramu a její ukončení, včetně úpravy části objízdné trasy, se plánuje letos na podzim. Silničáři komunikaci zmodernizují a rozšíří. Vzniknou zde stoupací pruhy. Rekonstrukce silnice bude stát zhruba 87 milionů korun, většinu nákladů pokryje dotace z Evropské unie," uvedl Jiří Hošna.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)