Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Silnice přes Pasa kandiduje v soutěži Stavba roku 2014
banner

Silnice přes Pasa kandiduje v soutěži Stavba roku 2014

René Herzán

Neděle, 10. srpna 2014

Silnice přes Pasa kandiduje v soutěži Stavba roku 2014

Rekonstrukce vozovky a její rozšíření o stoupací pruhy silnice na vrchol Pasa mezi Broumovem a Policí nad Metují kandiduje o titul v soutěži Stavba roku Královéhradeckého kraje 2014.

Cílem soutěže je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury. Soutěž je vypsána na podporu kvalitních realizací staveb se snahou ocenit společné úsilí investorů, projektantů a dodavatelů. Do soutěže mohou být přihlášeny stavby všeho druhu: nové i rekonstrukce, urbanistické realizace veřejného prostoru, úpravy krajiny, pozemní stavby - bytové i nebytové budovy či inženýrské stavby - stavby veřejné infrastruktury.

Konkurenty nové silnice v soutěži je třeba parkovací systém pro cyklisty v Hradci Králové, dětské hřiště v ZOO Dvůr Králové nad Labem, hotel Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují, Krkonošské centrum vzdělávání ve Vrchlabí a řada dalších objektů a staveb.

V roce 2011 dostalo v této soutěži čestné uznání Česko - polské infocentrum v Broumově. Rekonstrukce Infocentra v Broumově v budově bývalého kina byla financována z projektu Rozvoj cestovního ruchu v regionu Stolových hor a Broumovských stěn. Současně tak Broumov získal modernizovaný sál s kvalitním osvětelním, ozvučením a promítací technikou.

Vyhlášení výsledků soutěže Stavba roku 2014 České republiky se uskuteční 9. října 2014 na 8. slavnostním setkání Dnů stavitelství a architektury (DSA) v Senátu Parlamentu České republiky.

Krajskou soutěž o stavbu roku tradičně vyhlašuje Královéhradecký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové.

Přihlášené stavby.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)