Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Slovan Broumov začal rekonstruovat tělocvičnu Sokolovnu a investuje do vybavení
banner

Slovan Broumov začal rekonstruovat tělocvičnu Sokolovnu a investuje do vybavení

René Herzán

Pátek, 8. června 2012

Slovan Broumov začal rekonstruovat tělocvičnu Sokolovnu a investuje do vybavení

Tělovýchovná jednota Slovan Broumov koncem května začala s kompletní rekonstrukcí tělocvičny Sokolovna, jejíž technický stav se po dlouhých letech užívání stal kritickým. Slovan zároveň zainvestoval do vybavení fotbalového hřiště a herny na stolní tenis.

"Na hřiště jsme letos koupili vybavení na údržbu hřiště za 12 tisíc korun. Objednali jsme novou lajnovačku, aby čáry byly ostré a trvanlivé, novou časomíru za 17 tisíc korun a nové sítě. Na ping - pong jsme koupili nové hrací stoly za 48 tisíc korun," vypočítal investice tajemník Slovanu Broumov Jaroslav Bitnar.

Rekonstrukce více jak stoleté budovy tělocvičny Sokolovna už byla zahájena koncem května opravou části střechy a fasády. Náklady na tento stavební zásah činí téměř 250 tisíc korun, ze kterých 150 tisíc poskytlo Město Broumov v rámci priorit na rok 2012. "Střecha byla zčásti zcela shnilá, zčásti děravá, na střeše byla napadaná omítka, zatékalo podél stěn, chyběly okapové prvky. 25. května jsme zahájili práce na izolaci vnějších zdí proti vlhkosti formou navrtání zdiva a napuštění siloxanovým gelem. Sjednaná cena za tuto práci je 130 tisíc korun," řekl Jaroslav Bitnar.

Během července dojde ke kompletní výměně podlahové krytiny, parket v desolátním stavu, za zcela nový odpružený sportovní povrch. Sjednaná cena je téměř 640 tisíc korun za sportovní povrch včetně izolace proti vlhkosti a lajnování. K tomu přibudou ještě náklady za vymalování ještě před položením nové podlahy.

Další nutnou opravou je kanalizace – svod dešťové vody od pláště budovy do kanalizace. Stávající kanalizační svod je zanesený a ucpaný a voda se drží u nosné zdi a dochází k prosakování vlhkosti do podlahy. Další podstatnou akcí, kterou chce Slovan stihnout během prázdnin, je rekonstrukce toalet a sprch.

"Financování této akce je umožněno díky dotaci LEADER z programu Ministerstva zemědělství a zprostředkovanou Místní akční skupinou Broumovsko+. Výše dotace bude 535 tisíc korun. Dalším zdrojem financí je prodej herny stolního tenisu ve Velké Vsi, který proběhl v minulém roce, dotace Rady Královéhradeckého kraje ve výši 150 tisíc korun a sponzorskými penězi od firem GAPA a VEBA, celkem 450 tisíc korun.

Přesto nám bude chybět k dofinancování asi 150 tisíc korun, o které jsme požádali Zastupitelstvo města Broumova. Smutné je, že ČSTV nedá nic. Lépe řečeno, zatím se vůbec neusnesli na žádné valné hromadě, jak budou podporovat sport v malých městech, takže nám zatím letos neposlali ani jedinou korunu!" posteskl si Jaroslav Bitnar.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)