Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Televizní reportáž o rekonstrukci kláštera. Prohlídky pokračují
banner

Televizní reportáž o rekonstrukci kláštera. Prohlídky pokračují

René Herzán

Čtvrtek, 28. listopadu 2013

Televizní reportáž o rekonstrukci kláštera. Prohlídky pokračují

Štáb České televize ve čtvrtek natáčel v Broumově o nadcházející rekonstrukci kláštera. Ta již byla formálně zahájena před několika dny, kdy vítězná firma převzala budoucí staveniště. Z důvodu zahájení prací bude od 1. prosince uzavřena klášterní zahrada. Prohlídkový okruh však pokračuje v činnosti.

I přes konec turistické sezóny a zahájení rekonstrukce prohlídky v klášteře nadále pokračují. Každou sobotu provází Lotrando v rámci projektu Objevte 13. komnatu a průvodce očekává návštěvníky i každou neděli. Speciální prohlídkový program je připraven i pro předvánoční čas.

K možnosti požádat a získat dotaci na oživení národní kulturní památky Klášter Broumov vedly Opatství sv. Václava aktivity Agentury pro rozvoj Broumovsko v oblasti kultury a vzdělávání. Ta se také stala partnerem pro období udržitelnosti. Závazek zní vytvořit a provozovat Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov.

"V současné době jsme ve fázi, kdy se postupně formují dvě oblasti naší činnosti. Tedy oblast krásných umění a environmentálního vzdělávání. Významným krokem bylo formulovat si dlouhodobou vizi a strategii jejího dosažení. V našich představách proměňujeme klášter v Broumov ve vzdělávací a kulturní instituci evropského rozměru rozvíjející tvořivost, sebevědomí a toleranci. V oblasti environmentálního vzdělávání připravujeme již nyní mezioborové programy inspirující k dalšímu vzdělávání a podněcující aktivní fantazii účastníků. Chceme také otevírat diskuze a nabízet odpovědi týkající se naší křesťanské kultury a tradice, historie, soužití v evropském prostoru a duchovního rozvoje společnosti. Samozřejmostí je prezentace národní kulturní památky Klášter Broumov, benediktinského odkazu a jeho přínos k dějinám Evropy. Přejeme si, aby byl Klášter Broumov živou součástí města a regionu, kterému tím pomáháme s rozvojem a šíříme jeho dobré jméno," uvedl Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Televizní reportáž o broumovském klášteře.

Článek k tématu: Revitalizace kláštera v Broumově byla zahájena

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)