Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Turistická cesta z Křinic na Hvězdu je poničená těžbou dřeva. Lesy ČR slíbily nápravu
banner

Turistická cesta z Křinic na Hvězdu je poničená těžbou dřeva. Lesy ČR slíbily nápravu

René Herzán

Pátek, 14. září 2012

Turistická cesta z Křinic na Hvězdu je poničená těžbou dřeva. Lesy ČR slíbily nápravu

Turistická cesta od restaurace Amerika v Křinicích na Hvězdu v Broumovských stěnách je v místě nad kapličkou sv. Marie Sněžné poničená těžbou dřeva. Vedení společnosti Lesy České republiky, která v těchto místech hospodaří, slíbilo nápravu do konce září.

"O stavu cesty jsem byla informována již minulý týden také. Pozemky jsou Lesů ČR a řeším to s nimi," uvedla starostka Křinic Libuše Rosová.

"Lesy ČR provádí téměř veškeré práce formou vysoutěžených zakázek. Firma, která na dané období na nabídnutý objem prací podá nejvýhodnější nabídku a zvítězí, potom tyto práce vykonává. Zaměstnanci Lesů ČR zadávají a kontrolují jednotlivé pracovní činnosti v těžbě i v pěstební činnosti. Firma si na tyto práce najímá OSVČ převážně z našeho regionu, tedy místní," objasnil obvyklou praxi LČR revírník Jaroslav Středa a dodal: "Ve zmiňovaném případě jsem po zjištění skutečnosti jednal se zástupcem firmy, která tuto nepříjemnost způsobila a byl jsem ujištěn, že po skončení prací, (předpoklad je do konce měsíce září) bude celá záležitost uvedena do odpovídajícího stavu."

Na naši výzvu reagoval i ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Daniel Vlkanova: "Smluvní partner provádějící příslušné těžební práce si je vědom dílčích vzniklých škod. V současné době probíhá přibližování dříví koňmi. Předpokladem je, po skončení prací, uvedení poškozeného do původního stavu. Vše se děje v souladu s příslušnou smlouvou, která obsahuje i příslušná sankční opatření pro tyto případy. Věřím, že opatření přijatá ze strany lesní správy povedou k úspěšnému dokončení plánovaného zásahu do lesního porostu a odstranění nedostatků."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)