Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Týden vzdělávání dospělých na Náchodsku je v plném proudu
banner

Týden vzdělávání dospělých na Náchodsku je v plném proudu

Středa, 10. listopadu 2010

Týden vzdělávání dospělých na Náchodsku je v plném proudu

Úřady práce na Náchodsku pořádají tento týden 8. – 12. listopadu 2010  vzdělávací projekt určený pro dospělé, který si klade za cíl motivovat je k jejich dalšímu vzdělávání a tím jim napomoci při jejich uplatnění na trhu práce.

Semináře v Broumově se konají v prostorách Úřadu práce a v Centru regionálního rozvoje Broumovska (CRRB, bývalé klášterním gymnázium) a jsou rozloženy do tří dnů 9. – 11. listopadu 2010.

„Týden vzdělávání dospělých" nabízí přednášky, semináře, kurzy, školení, praktické rady z různých oblastí, nabídky možností rekvalifikací a mnoho dalšího. Vzdělávacích a výukových hodin se může zúčastnit široká veřejnost a to zcela zdarma.

„Týden vzdělávání dospělých" volně navazuje na jiný projekt Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) pod názvem „Vzdělávejte se!". Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu (ESF) a ze státního rozpočtu České republiky. Projekt „Vzdělávejte se!" vznikl v roce 2009, kdy ekonomiku celosvětově ochromila finanční krize a hospodářská recese, jako určitá „obrana – pomoc" státu a Evropské unie podnikům i jednotlivým firmám, které byly v důsledku této krize nuceny omezit výrobu a propouštět zaměstnance. Projekt nabízí zaměstnavatelům možnost získat finanční prostředky na vzdělávací aktivity, cestovní náhrady, zároveň firmy mohou získat peníze na úhradu mzdových nákladů nebo náhrad mezd zaměstnanců, kteří se vzdělávacích kurzů účastní.

V rámci „Týdne vzdělávání dospělých" bylo v Centru regionálního rozvoje Broumovska v Broumově setkání zástupců MPSV, zástupců úřadů práce na Náchodsku a zaměstnavatelů z regionu, kteří se do programu MPSV „Vzdělávejte se!" zapojili. Hodnocení tohoto projektu bylo z naprosté většiny kladné a dle zaměstnavatelů byla tato pomoc pro jejich firmy v době krize velkým přínosem a v mnoha případech zabránila krachu a propouštění zaměstnanců. Do programu vzdělávání a školení svých zaměstnanců se na Náchodsku se do současné doby zapojilo na šedesát firem a téměř čtyři tisíce jednotlivých zaměstnanců.

Realizace projektu „Vzdělávejte se!" je dle harmonogramu rozvržena do dvou fází. Od března 2009 – června 2011 s vyčleněným rozpočtem 1,5 mld. Kč.

Více se o projektu je na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)