Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Broumově dnes zahájí činnost sociální podnik pro znevýhodněné
banner

V Broumově dnes zahájí činnost sociální podnik pro znevýhodněné

René Herzán

Středa, 11. dubna 2012

V Broumově dnes zahájí činnost sociální podnik pro znevýhodněné

Sociální podnik, který bude pomáhat s uplatněním lidí znevýhodněných na trhu práce, se dnes otevře v prostorách broumovských textilních závodů Veba. Centrum služeb Broumov se bude zabývat tiskařskými pracemi. Na své vybavení a provoz získalo dotaci z Evropské unie ve výši zhruba pěti milionů korun.

Cílem projektu je, aby umožnil sociálně vyloučeným lidem a lidem ohroženým sociálním vyloučením vstup na trh práce a do podnikatelského prostředí. „Každý projekt, který pomáhá s uplatněním lidem, kteří jsou znevýhodnění na trhu práce, je důležitý. Zvláště pro ty, jimž hrozí sociální vyloučení, je důležité, aby se dokázali zapojit do běžného pracovního procesu a života společnosti. Královéhradecký kraj podobné aktivity vítá a má řadu vlastních projektů, které podporují integraci lidí, kteří se dostali do potíží kvůli sociálním či zdravotním problémům," řekl hejtman Lubomír Franc, který dnes, ve středu 11. dubna, centrum otevře.

Centrum služeb Broumov je dceřinou organizací občanského sdružení Agentura pro rozvoj Broumovska a v přípravné fázi sídlilo v budově bývalého klášterního gymnázia Benediktinského opatství sv. Václava v Broumově. Nyní získá vhodnější prostory pro provoz tiskařského centra v areálu textilky Veba. Díky evropským penězům mohlo centrum koupit veškeré potřebné technické vybavení - tiskárnu, řezačku, vazač, rýhovací a perforovací stroj, baličku, skládačku či základní počítačovou techniku DTP pracoviště.

„Agentura pro rozvoj Broumovska tímto projektem a projektem Zvýšení zaměstnatelnosti naplňuje sociální rozměr svých aktivit a doplňuje tak dosavadní projekty z oblasti kultury, společenského života, péče o památky a cestovního ruchu," uvedl Jan Školník, manažer Agentury pro rozvoj Broumovska.

Komplexně vybavené tiskařské centrum služeb v Broumově bude zaměstnávat minimálně tři osoby ze sociálně vyloučených skupin nebo ohrožených sociálním vyloučením. Půjde o osoby se zdravotním postižením, lidi pečující o osobu blízkou, dlouhodobě nezaměstnané či rodiče samoživitele. Zajištěny pro ně budou podmínky, které budou podporovat solidární chování ve firmě a jejich sociální začlenění do společnosti a pracovního kolektivu.

Projekt tiskařského centra společnosti Centrum služeb Broumov s.r.o., sociální podnik je realizován prostřednictvím Evropského fondu pro regionálního rozvoj - Integrovaný operační program v oblastech intervence zaměstnanosti a sociálních služeb (projekt „Vybavení tiskařského centra služeb Broumov") a je provázán s aktivitami, které jsou realizovány prostřednictvím Evropského sociálního fondu - Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (projekt „Sociální podnik Centrum služeb Broumov s.r.o.).

Další informace je možné najít na internetových stránkách http://www.csbroumov.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)