Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Broumově se realizuje projekt, který zlepšuje šance na získání zaměstnání lidem se základním vzděláním
banner

V Broumově se realizuje projekt, který zlepšuje šance na získání zaměstnání lidem se základním vzděláním

René Herzán

Sobota, 28. července 2012

V Broumově se realizuje projekt, který zlepšuje šance na získání zaměstnání lidem se základním vzděláním

Agentura pro rozvoj Broumovska, prostřednictvím projektu Podpora zaměstnatelnosti osob se základním vzděláním na Broumovsku, nabízí nezaměstnaným, případně vyučeným v oborech, o které není na místním trhu práce zájem, zlepšit šance na získání nového zaměstnání.

Cílem projektu, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky, je zvýšení zaměstnanosti obyvatel Broumovska zvýšením a osvojením nových znalostí a dovedností, zvýšením motivace k pracovnímu uplatnění a individuální podporou po celou dobu účasti v projektu. Uchazeči se o sobě dozvědí, která práce jim vyhovuje, naučí se nové věci z oblasti hledání práce a pracovněprávních záležitostí a hlavně získají nové odborné dovednosti v rámci rekvalifikace.

Projekt byl zahájen dvoudenním setkáním zájemců o zaměstnání v sále Kreslírny broumovského kláštera, kde proběhla úvodní prezentace projektu. Zájemce vytipoval místní úřad práce. Na základě dotazníku a krátkého pohovoru bylo vybráno 29 účastníků projektu. Následovalo testování účastníků pracovní diagnostikou Comdi, která je založena na principu sebepoznání. Každý z účastníků se tak mohl ujistit o svých dosavadních vědomostech, schopnostech, dovednostech, profesních předpokladech a zjistit si své další možnosti, jak se uplatnit na trhu práce.

V dubnu a květnu proběhl motivační kurz, v květnu a červnu vzdělávací program a odborné rekvalifikace v činnostech, pro které mají účastníci projektu předpoklady a které jsou pro region Broumovska perspektivní. Realizovala se údržba zeleně a veřejných ploch, práce s křovinořezem, obsluha motorové řetězové pily, zednické a malířské práce. Účastníci projektu zahájili práce pro Agenturu pro rozvoj Broumovska v areálu broumovského kláštera a v klášterní zahradě. V rámci spolupráce s Dobrovolným svazkem obcí Broumovska provedli údržbu veřejných ploch v katastru obcí Meziměstí, Božanov, Martínkovice a Adršpach.

"S potěšením můžeme konstatovat, že náš projekt v této fázi naplňuje očekávání, která jsme v něj od počátku vkládali. Na základě kombinace vysokého zájmu ze strany účastníků, nabídnutých motivačních a vzdělávacích aktivit, rekvalifikací a v neposlední řadě též vytrvalé práce realizačního týmu, se podařilo získat 10 nových zaměstnanců, kteří jsou kvalifikováni provádět komplexní úkoly v oblasti údržby. Své nové pracovní zkušenosti, které by jim do budoucna měli usnadnit uplatnění na trhu práce, získávají nejen v rámci údržby kláštera a klášterní zahrady, ale zároveň se podílí na vybraných úkolech při údržbě našeho krásného regionu, který jsme se jako Agentura pro rozvoj Broumovska zavázali rozvíjet," řekl vedoucí pracovních skupin Milan Hlaváček.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)