Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Broumově začal projekt, který umožní zlepšit šance na získání zaměstnání
banner

V Broumově začal projekt, který umožní zlepšit šance na získání zaměstnání

René Herzán

Úterý, 20. března 2012

V Broumově začal projekt, který umožní zlepšit šance na získání zaměstnání

Agentura pro rozvoj Broumovska, prostřednictvím projektu Podpora zaměstnatelnosti osob se základním vzděláním na Broumovsku, nabízí zájemcům z regionu se základním vzděláním, případně vyučeným v oborech, o které není na místním trhu práce zájem, zlepšit šance na získání nového zaměstnání. 

Cílem projektu, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky, je zvýšení zaměstnatelnosti obyvatel Broumovska zvýšením a osvojením nových znalostí a dovedností, zvýšením motivace k pracovnímu uplatnění a individuální podpora po celou dobu účasti v projektu. Uchazeči se o sobě dozvědí, která práce jim vyhovuje, naučí se nové věci z oblasti hledání práce a pracovněprávních záležitostí a hlavně získají odborné dovednosti v rámci rekvalifikace.

Projekt byl zahájen dvoudenním setkáním zájemců o zaměstnání v sále Kreslírny broumovského kláštera, kde proběhla úvodní prezentace projektu. Zájemce vytipoval místní úřad práce. Na základě dotazníku a krátkého pohovoru bude pro tento rok vybráno 30 účastníků projektu. Následovat bude testování účastníků pracovní diagnostikou Comdi, která je založena na principu sebepoznání. Každý z účastníků tak dojde ke zjištění svých vědomostí, schopností, dovedností, profesních předpokladů a možností uplatnit se na trhu práce.

Během dubna a května je plánován motivační kurz, vzdělávací program a odborné rekvalifikace v činnostech, pro které budou mít účastníci projektu předpoklady a které jsou pro region Broumovska perspektivní. V úvahu přichází údržba zeleně a veřejných ploch, práce s křovinořezem, obsluha motorové řetězové pily, zednické, natěračské, tesařské a zámečnické práce a úklid. Při hledání pracovního využití bude Agentura pro rozvoj Broumovska spolupracovat s Dobrovolným svazkem obcí Broumovska, Podnikatelským klubem a úřadem práce.

„Věřím, že se pro obyvatele Broumovska jedná o velmi zajímavou nabídku, které jim může pomoci k nalezení trvalého uplatnění na trhu práce. Projekt navíc přichází v době, kdy velmi vysoká nezaměstnanost a nedostatek volných míst dopadají nejvíce na občany se základním vzděláním," řekl manažer projektu Michal Pejskar.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)