Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Hejtmánkovicích pokračuje rekultivace potoka a budování splaškové kanalizace
banner

V Hejtmánkovicích pokračuje rekultivace potoka a budování splaškové kanalizace

Čtvrtek, 2. dubna 2020

V Hejtmánkovicích pokračuje rekultivace potoka a budování splaškové kanalizace

V Hejtmánkovicích na Broumovsku pokračují díky příznivému počasí naplno dvě stavby, které spolu úzce souvisejí. První je rekultivace, budování opěrných zdí a protipovodňových opatření na Liščím potoce, druhá stavba pak budování splaškové kanalizace.

Na kanalizaci budou navazovat domovní přípojky splaškové kanalizace, jejichž projektování již začalo. Probíhalo a probíhá mnoho jednání, jak obě akce zkoordinovat tak, aby tyto stavby postupovaly v součinnosti a jedna na druhou navazovala. Část díla je již dokončena a v současné době není poznat, že zde probíhaly výkopové práce, v některých místech až do hloubky pěti metrů. Terén je upraven do původního stavu.

Na dotační program Malé vodohospodářské projekty letos Královéhradecký kraj vyčlenil 55 milionů korun. Čtyři miliony korun na výstavbu splaškové kanalizace dostávají Hejtmánkovice. Po dokončení mají obě díla sloužit občanům Hejtmánkovic po generace.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)